divendres, 4 de maig del 2012

"Ara, Estellés" es va presentar a la Fira del Llibre de València

Estellés hi va retornar, per uns instants, a la Fira del Llibre de València. Quatre autors i autores, Carme Alonso, Francesc Delcastillo, Òscar Coll i Pepa Àlvarez, hi presentaven "Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló", un original estudi dedicat tant a l'obra com a la vida del poeta de Burjassot, adreçat especialment a alumnes de secundària i batxillerat i que es completa amb un CD on Ximo Caffarena versiona dotze rimes estellesianes amb diversos estils tradicionals valencians.

D'aquesta presentació al Jardí de Vivers es va fer ressò Las Províncias, que a l'endemà publicava una senzilla crònica, dins de l'article "Los clásicos valencianos acuden a la Fira del Llibre", signat per C. Velasco, i en el que expressava la vigència i l'auge d'estudis, edicions i monografies al voltant dels grans autors nostrats, com Blasco Ibáñez, Joan Fuster, Ausiàs March i el mateix Vicent Andrés Estellés.

"Los jardines de Viveros acogieron ayer la presentación de 'Ara, Estellés' de Onada Edicions justo cuando 2012 se ha proclamado como el Año Estellés. El libro recoge doce poemas con los que se pretende hacer llegar la voz de Vicente Andrés Estellés, que fue redactor jefe de LAS PROVINCIAS, sin ningún tipo de prejuicio. El volumen, orientado a estudiantes de Bachillerato, aborda algunos de los temas esenciales en la trayectoria del poeta de Burjassot (compromiso cívico, amor, cotidianidad, muerte...). Además, la publicación va acompañada de un cedé con canciones inspiradas en los poemas de Estellés", recollia l'article respecte la presentació de "Ara, Estellés". La resta del text es pot llegir tot clicant ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada