dimecres, 30 de maig del 2012

Les novetats d'Onada participen a la Fira del Llibre Ebrenc, el 2 i 3 de juny a Móra d'Ebre

Un any més, Móra d'Ebre esdevé la capital de la literatura ebrenca. La vila ja està immersa en els actes del Litterarum 2012, que vénen acompanyats de la Fira del Llibre Ebrenc, un aparador per conèixer algunes de les propostes i dels autors i autores d'aquestes comarques de cruïlla. Emtre el dissabte 2 i el diumenge 3 de juny, un seguit de presentacions de novetats s'aniran succeint a l'espai central de la Fira, fent palesa, de nou, que les Terres de l'Ebre (i també les comarques del voltant) continuen produint llibres per a tots els gustos, fets des d'ací per a la resta del món.
 
Quant Onada Edicions, en l'edició d'enguany s'hi presenten a Móra d'Ebre fins a cinc novetats, que se sumen a altres actes inscrits dins del Litterarum, com són la presentació de "La nana de Sara" aquest dijous a Bassa la Papereria o l'exposició dels dibuixos dels Contes de Muniatto que hi roman a la Biblioteca Comarcal fins el proper 10 de juny.

Obrirà el foc la publicació més reeixida els darrers mesos a Tortosa i voltants. Dissabte, a partir de les 18.30 hores, Quimo Panisello farà cinc cèntims de "La vida tortosina", l'obra en dos volums que recupera la memòria més recent i quotidiana de la capital ebrenca, gràcies a un exhaustiu recopilatori d'entrevistes i de material gràfic que recupera les botigues, les indústries i les entitats del període comprés entre 1939 i 1979.

A l'endemà, en el torn del matí, és a dir, cap les 11 del matí, s'hi presentarà l'altra gran novetat tortosina del passat Sant Jordi. "Del bon humor tortosí" també juga amb la memòria de la ciutat, però viatja una mica més en el temps, un segle si fa no fa. Va ser la darrera obra del folklorista Joan Moreira (1878-1951), que la seua família va conservar inèdita durant sis dècades. Per això, amb aquest llibre ens trobem un autèntic retorn al passat. En Xavier Aixendri, besnét de Moreira, hi farà la presentació.

També a les 11 del matí està prevista la presentació de "La cuina del Delta de l'Ebre", la darrera proposta gastronòmica de la col·lecció La teca, que ens endinsa en els fogons de les llars de la Cava per mostrar-nos la riquesa de la cuina de tota la vida en aquest indret deltaic, gràcies al bon fer de les membres de l'Associació Local de Dones de la Cava, impulsores i recopiladores d'un complet receptari que abasta tota mena de plats.

Pel que fa al torn de diumenge de vesprada, la roda de presentacions s'inicia cap les 18 hores. D'una banda, Vicent Sanz representa el col·lectiu El Pont Cooperativa de Lletres en el recull de contes "Un pont sobre el meridià", on tretze autors i autores de les comarques nordvalencianes reflecteixen històries i narracions basades en l'actualitat d'aquestes comarques.

Finalment, l'altra proposta vespertina i darrera de la Fira del Llibre Ebrenc serà els "Altres encàrrecs de Miquelet", la segona part de les aventures d'aquest xiquet, qui, amb l'ajuda de la granota Teresina, ajudarà els ampostins i ampostines i ens explicarà historietes de la ciutat montsianenca d'unes dècades enrere. És obra de Jesús Serrano i de Jordi Alfonso, il·lustrador que hi jugarà a casa, ja que és morenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada