dimecres, 16 d’octubre del 2013

Les "Cròniques des de l'infern", vistes per Vicent Nàcher

"Una aconseguida radiografia dels valencians". Així ha qualificat Vicent Nàcher a l'última obra de l'escriptor Manel Alonso, "Cròniques des de l'infern", un recull d'una cinquantena d'articles d'opinió que han estat publicats en diversos mitjans de comunicació entre els anys 2011 i 2013. Els escrits han comptat amb la selecció d'Antoni Rovira, "el qual ha establert un lligam entre els textos de l'autor de Puçol i la Divina Comèdia de Dante Alighieri".

D'aquesta manera, Nàcher repasa a la seua ressenya, apareguda a La Veu d'Algemesí, la gran quantitat de temes que aborda Alonso: "els problemes d’identitat dels valencians, la persecució silenta de la nostra llengua, la necessitat de valorar i tenir cura del nostre patrimoni cultural, la preocupació per conservar i dignificar els nostres espais naturals, el dret a exigir als polítics els nostres drets com a ciutadans que paguem impostos, la terrible situació de la RTVV, la presència del tardofranquisme en la nostra societat dominada i encoratjada des de la caverna, la catalanofòbia imposada des del govern central, l’existència de gent que fa de la intolerància el seu signe de manipulació a la qual es trobem sotmesos els valencians, l’homenatge als nostres escriptors i la grandesa de la cultura com a eina per a edificar un món més just", i ho fa des d'un estil "senzill, clar, incisiu i valent".

Malgrat tot, Manel Alonso es mostra optimista, i ens crida a una anàlisi detallada dels fets, que inevitablement ens dura a l’acció necessària. 

Podeu llegir la ressenya sencera de Vicent Nàcher al blog de Manel Alonso, tot clicant ací.
Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada