dimecres, 16 d’octubre del 2013

Preparant novetats: "Imprecisiones de ser", de Gustavo Javier Trevi


La tercera obra guardonada als Premis Ciutat de Palma és el poemari "Imprecisiones de ser" de Gustavo Javier Trevi, guardonat amb el Ruben Darío de Poesia en Castellà. Aquest volum, el segon de la col·lecció Alamar, està format per un conjunt de poemes en la seua majoria breus, disposats arbitràriament sobre els espais del paper i sense un ordre lògic d'enumeració; tal volta seguint el camí que el títol proposa, el poemari es va dient sota una dinàmica essencialment lliure.

L'obra entrecreua estils i formes poètiques que han inquietat l'autor, sense reparar en una coherència estilística. Es combinen la intenció d'una poesia de tall oriental presa dels tradicionals haikus, un to contemplatiu allunyat de la grandiloqüència i l'abús del llenguatge, i l'ambient surrealista com una postura irracional i fantasiosa davant la realitat.

Gustavo Javier Travi va néixer el 4 d'agost de 1985 a Caseros, província de Buenos Aires, Argentina. La música, que el va atreure des de l'adolescència, va ser el camí que el va portar a la poesia. En els tallers de l'escriptora Marcela Minakowski es va formar i va començar a escriure. Va integrar nombroses antologies i l'any 2011 va guanyar el 30è Certamen Internacional de la Poesía, Plaza de los Poetas José Pedroni. Aquest conjunt de poemes és la seua primera obra publicada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada