dimarts, 29 d’octubre del 2013

Les primeres fotografies a color de Peníscola s’exposen al Castell del Papa Luna

De l’1 al 3 de novembre, la Sala dels Estables del Castell acull l’exposició fotogràfica “Peníscola by Regina Kenmore”, una selecció de les millors imatges en color de la població i els seus habitants, a la dècada dels 60.

La Ciutat en el Mar com no s’havia vist fins este moment, imatges que ens retornen a uns temps passat, no massa llunyans, però sí el suficient com per copsar que molt ha canviat Peníscola. A la dècada dels anys 60, abans de l’esclat del turisme, la britànica Regina Kenmore va fotografiar algunes estampes d’aquell poble de pescadors. Éren imatges quotidianes: la preparació de les xarxes a la platja, les dones grans fent la conversa als carrers de terra, les hortes que apleguen fins la vora de la mar, les emblanquinadores de les parets o els carros que entren i surten de la plaça Santa Maria.

A l’inici de l’estiu, Onada Edicions va publicar aquestes primeres fotografies en color en un volum denominat “Peníscola by Regina Kenmore”, disponible en tres idiomes: valencià, anglès i castellà. I ara, el Castell del Papa Luna acollirà una exposició amb una tria de les instantànies més representatives.

Serà de l’1 al 3 de novembre, a la Sala dels Estables del Castell de Peníscola, i està organitzat per l’editorial Onada i per l’Asociación Amigos de la Cultura Española. L'autora hi serà present en horari de matí. Amb aquesta iniciativa es pretén difondre, encara més, el patrimoni artístic, històric i etnològic de les fotografies de Regina Kenmore.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada