divendres, 27 de maig del 2016

Els llibres ebrencs d'Onada hi seran presents a la Fira del Llibre Ebrenc


Aquest cap de setmana, la literatura del sud català serà de nou protagonista amb la 13ena edició de la Fira del Llibre Ebrenc, que se celebrarà de nou a Móra d'Ebre. Com a editorial de referència d'aquest territori de cruïlla, el catàleg d'Onada, i en especial les últimes novetats, hi seran ben presents a la cita que posa en valor el gran moment que hi viu el que ja es coneix com el "llibre ebrenc", tant en ficció com en no-ficció. Així, a la zona que hi munten les llibreries hi haurà obres com "El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre" de Josep Sancho, "Gerard Vergés, la recerca creativa" d'Albert Curto i Laura Tienda o les Contalles de Muniatto.


A més a més, de nou hi haurà una nodrida representació de les obres d'Onada a les taules de presentacions. Enguany, hi comptarem amb les següents:

Divendres 27 de maig, a partir de les 18.30 hores, Jesús M. Tibau presenta el seu nou recull de contes, "No és la derrota, sinó el vent". A continuació, les integrants del Grup La Deriva faran cinc cèntims d'aquest projecte de dur la temàtica ebrenca a les escoles amb contes infantils com "La Lia entra a la banda,", "Amb la panxa ben plena", "Panxampla, el bandoler de les Terres de l'Ebre" i "Quina temor!".

Dissabte 28 de maig, a partir de les 19 hores, Núria Ibáñez presenta el nou volum de la reeixida col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume. En "Els ritmes del Delta de l'Ebre", els dos protagonistes visiten Sant Jaume d'Enveja i coneixen els cantadors més coneguts.

Diumenge 29 de maig, a partir de les 12.40 hores, les membres de l'Associació Local de la Dona de la Cava mostraran el seu nou receptari, "La cuina dels arrossos del Delta de l'Ebre". Eixe mateix matí, a les 13.15 hores, sense perdre de vista la gastronomia, l'escriptora Coia Valls i el cuiner i director de la col·lecció La Teca Juanjo Roda conversaran sobre "La cuina a la literatura i del llibre a la taula". Moderada per M. Carme Jiménez, analitzaran com a través de la literatura es poden conèixer els usos i costums culinaris d’èpoques diferents i d’espais territorials diversos, i com la cuina i el menjar sovint es converteixen en protagonistes de pes en les trames de moltes històries que ens arriben de la mà de la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada