dimarts, 3 de maig del 2016

Vicent Penya i Josep Maria Balbastre presenten les obres guanyadores dels Vila de Puçol

 
 
Amb més de tres dècades de recorregut, el Certamen Literari Vila de Puçol és un dels més prestigiosos i consolidats de les lletres valencianes. Després de conèixer els darrers guanyadors, la passada tardor, aquest divendres era el moment per presentar-ne les obres ja publicades i conèixer-les de la mà dels seus autors. De nou, la Casa de la Cultura va acollir l'esdeveniment, el qual va comptar amb les intervencions de José Maria Garcia, gerent, i el regidor Xavier Alcácer, qui van presentar als escriptors Vicent Penya i Josep Maria Balbastre.

Amb "Insòlita memòria", Vicent Penya va obtindre el 31è Premi de Narrativa Vila de Puçol. és un llibre de narracions que, des de la mediterraneïtat més aclaparadora, ens transporta a un espai literari sense noms ni dates, però perfectament identificable en la geografia i en la història. Prenent com a referència, en primer lloc, l’àmbit de la infantesa i, després, el de l’adolescència i la joventut, el text es precipita a poc a poc cap a la crua experiència d’un món on la realitat sembla somni i on el somni esdevé l’única finestra que deixa entreveure aquesta realitat. 

El 19è Premi de Poesia Josep Maria Ribelles va ser per al saforenc Josep Maria Balbastre per "Úter", un poemari sobre la vida, i sobre la mort. Sobre la destrucció, la pèrdua, la desaparició de tot allò que en algun moment és i existeix. Com la natura que mor i renaix, els humans superem la desfeta amb dues ferramentes potents: l’amor i la paraula.

Amb aquesta presentació, el Certamen Literari Vila de Puçol s'enfila per a una 32ena convocatòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada