dimecres, 27 de juny del 2018

"El tresor maleït de Castor", una aventura il·lustrada del vell savi Papa Luna

Amb l'arribada de l'estiu, ha vist la llum "El tresor maleït de Castor", un àlbum il·lustrat protagonitzat per "El vell savi Papa Lluna". Es tracta de l'última proposta de l'autor Jesús Maestro, que aporta una visió crítica i reflexiva al voltant de temes com l'ambició humana, el medi ambient i el valor de la saviesa.

El vell savi Papa Luna

El vell savi Papa Luna, com a personatge, suposa una personalíssima interpretació de la figura de Pedro de Luna, Benet XIII, una lectura mitjançant la qual es volen reflectir els valors de saviesa, integritat i tenacitat que s'atribueixen a aquell home tan injustament tractat per la Història. una forma més d'acostar la figura del Papa Luna a l'home contemporani i, en particular, als nens, sense cap pretensió històrica però sí amb tot respecte i admiració pel seu llegat.

Un tresor submergit

En aquest episodi, el vell savi Papa Luna coneix el pirata Castor, el Solitari, que ha arribat a les costes de Peníscola a la recerca d'un tresor submergit. Al llarg del relat, el lector podrà descobrir que les pàgines amaguen una al·legoria molt més contemporània del que es podria esperar: Castor, terratrèmols, pirates, avarícia... són paraules que culminaran en una reflexió al voltant del valor de les riqueses materials.

Un particular món de fantasia

La tècnica utilitzada per a realitzar les il·lustracions sorprendrà al lector, al tractar-se d'una tècnica mixta que inclou el modelatge, la fotografia i el retoc digital, aconseguint uns personatges expressius que evoquen un particular món de fantasia. Aquest llibre és el primer àlbum il·lustrat de l'escriptor Jesús Maestro, que ja ha editat diverses novel·les com "Vozebuth, fragmentos de Lizeth" (Premi Injuve 2007), "Volveremos" (Premi Rei en Jaume, 2007) i "Quebradero, una balada grunge" (Onada, 2012). Editat per Onada Imagina, consta de 16 il·lustracions en 48 pàgines i està disponible en dues versions, en castellà i en valencià, ambdues en tapa dura.

Text i Fotos: A.V. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada