dimecres, 1 d’octubre del 2014

El més consultat a Onadaedicions.com durant setembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de setembre.

FICCIÓ

1. Un tresor dins la muntanya. Obrim el resum mensual amb una de les últimes novetats. L'autora rapitenca Núria Ibáñez és la creadora de la nova col·lecció de contes infantils "El Montsià de Bàrbara i Jaume", basat en el patrimoni històric, natural i social de la comarca. L'àlbum d'estrena se centra en Ulldecona, i en aquesta vila es va presentar a finals d'agost. Posteriorment, l'obra d'Ibáñez ha recorregut Santa Bàrbara i el proper 10 d'octubre aplega a Sant Carles de la Ràpita.

2. Després del silenci. Enric Lluch ens ha deixat un clàssic contemporani de la narrativa valenciana amb aquesta novel·la que aprofundeix en els misteris que amaga una família, al llarg de diversos períodes històrics del segle passat. Guanyadora del Ciutat de Sagunt al 2010, l'any passat es va reeditar i va encetar la nova col·lecció Maremàgnum, ideada per a proposar de lectures a les aules de qualitat dins del projecte Onada Educació. Circumstància que no lleva que el llibre de Lluch siga un plaer per a tot el públic.

3. Ningú no mor. Aquest és un altre títol que agrada tant al lector adult com per recomanar-ho per lectura de classe. I és que tot i estar ambientat en un institut i que els seus protagonistes siguen estudiants, Joan Pinyol ha sabut crear una història que combina la intriga i el terror i que no deixa indiferent a ningú.

4. El cas Peníscola. Manel Joan i Arinyó va obtindre el darrer Vila de Puçol de Narrativa amb aquesta novel·la ambientada a la Ciutat en el Mar, encara que els fets que es relaten es basen en un succés real que va tindre lloc a la Safor. Anna Recasens, inspectora dels Mossos, comença una investigació personal fora de la seua jurisdicció, al voltant del crim no resolt d'una dona jove, la mare del seu gendre. Un llibre detectivesc, escrit amb el reconegut estil literari de l'autor de Cullera.

5. El diari de Júlia. I per concloure l'apartat de ficció, un altre àlbum infantil ebrenc. La planera Eli Lleixà, juntament Eugeni Guzmán i Lídia Carceller, ha composat un conte pensat per a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 6 anys, en la que la Júlia, una xiqueta, ens conta què ha fet al llarg de la jornada. Les il·lustraciones, fetes amb les nines fofutxes, dóna el punt d'originalitat a un llibre pensat tant per ser llegit com per a ser contat.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. A poc de complir tres anys, aquesta obra continua de plena vigència, i de fet, la setmana passada va ser una de les protagonistes de l'espai Anem de tarda de Ràdio 4. La conjunció d'originalitat de les propostes i de l'aposta pel territori simbolitzat en la garrofa, un ingredient recuperat, pot ser la resposta al reeixit llibre de la Fundació Alícia i de diversos cuiners, restauradors i pastissers.

2. El Papa Luna de Peñíscola y el enigma del Santo Grial. Des del fons de catàleg d'Onada, aquest mes ha sortit el llibre que va publicar el castellonenc Vicent Melià a l'estiu de l'any 2007, en el qual aborda la figura del pontífex encastellat a la ciutat de Peníscola i desgrana els misteris que encara hi perviuen al seu voltant repartits pel nostre territori.

3. Estellés, de mà en mà. En el mes estellesià per excel·lència no hi podia faltar l'antologia de Francesc Anyó i Borja Penalba, basada en el seu espectacle poèticomusical que ha girat arreu del territori. De fet, el proper 9 d'Octubre els podreu veure a Vinaròs. Una manera diferent d'apropar-se a Vicent Andrés Estellés, amb les rimes organitzades segons sentiments i sensacions. Un llibre per llegir, recitar, aprendre i escoltar.

4. La cuina de Traiguera. L'altra proposta gastronòmica de la llista és aquest receptari publicat ara fa un any, que se centra en la vila maestratenca de Traiguera. Dos dels seus fills, el cuiner Rafael Gauxachs, de La Casa dels Capellans a la Font de la Salut, i l'escriptor Vicent Sanz ens proposen un autèntic recorregut per història, la societat i les tradicions a partir de la riquesa gastronòmica de la localitat.

5. La arquitectura popular de Peñíscola. Una altra publicació de catàleg centrada en Peníscola. Si abans tocàvem la història, ara és el moment de l'arquitectura, una disciplina fonamental en un casc antic que acull un patrimoni de primer ordre. Així, els arquitectes Luis Vicén i Pepa Balaguer van preparar aquest manual, que es pot trobar en versions valenciana i castellana, on fan les indicacions quant el tractament de les actuacions arquitectòniques en indrets de gran valor. De fet, aquestes mesures són d'aplicament a Peníscola i han servit de referència per a altres poblacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada