dimarts, 7 d’octubre del 2014

Josep Usó i Francesc Viadel guanyen el Vila de Puçol

El Certamen Literari Vila de Puçol, un dels guardons de referència al panorama de les lletres valencianes, ja hi ha escollit les dues obres que engrossiran el seu palmarés. En aquesta ocasió, les dues categories, Narrativa i Poesia, han recaigut en dos autors valencians, Josep Usó i Francesc Viadel.

El vila-realenc Josep Usó ha obtingut el 30è Premi de Narrativa amb "L'any de l'herba sana", "una llarga història que arranca a les primeries del segle XX a un poble petit de les serres que hi ha just a l’oest de Castelló i acaba molts i molts anys més tard", tal com exposa l'autor al seu blog. Usó és un dels autors valencians contemporanis més reconeguts, amb obres guanyadores del Ciutat de Sagunt o el Vila d'Almassora. Aquesta és la segona ocasió que aconsegueix el premi puçolenc, després d'assolir-ho fa dos anys amb "Una història amb sol i ombres".

Per la seua banda, el 18è Premi de Poesia Josep Maria Ribelles ha estat per a Francesc Viadel amb "Ciutat, dies insòlits". El periodista d'Algemesí, afincat a Barcelona, compta amb una vessant literària reflectida en diversos poemaris i narratives publicades des de principis de la dècada dels 90, i que l'han valgut reconeixements com el Ciutat de Xàtiva o el Vila de Bétera.

 Membres del jurat del Premis de Puçol 2014: Albert Forment, Rosa García, Antoni Martínez i Manel Alonso, juntament el regidor de Cultura i el gestor cultural de la localitat.

Fotos: nuvol.cat / Viquipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada