diumenge, 26 d’octubre del 2014

El País entrevista Toni Mollà, coautor de "Reset RTVV"

El sociòleg, periodista i extreballador de Ràdio Televisió Valenciana Toni Mollà és un dels cinc integrants del Col·lectiu Ricard Blasco que ha publicat aquest mes "Reset RTVV", un assaig que aborda un nou model per als desapareguts mitjans de comunicació públics valencians. Amb motiu del doble llançament editorial de l'autor, Mollà ha estat entrevistat per Carles Fenollosa a les pàgines del Quadern d'El País.

La conversa ha girat entorn una munió de temes d'actualitat, des de la política als trets identitaris de la societat valenciana. Quant al tema que toca "Reset RTVV",  Mollà defineix l'obra com "un pla estratègic per a reobrir l'ens", tot deixant de banda la nostàlgia de l'antiga radiotelevisió.

Si a la Transició no teníem cap mitjà de comunicació d’àmbit de país, ara encara menys. Després del naixement de l’aparell institucional –la Generalitat, etc.–, la creació que dotava de més cohesió a la societat valenciana era la seua ràdio i televisió. Ha estat durant 24 anys l’únic mitjà de comunicació públic o privat d’àmbit valencià. No n’hi ha cap altre. Per tant, la desconnexió de l’ens és el colp d’estat mediàtic més important que hi ha hagut mai en aquest país. La liquidació de RTVV no té una importància només informativa, sinó també econòmica, i això sovint s’obvia. (…) Econòmicament, tancar RTVV és com haver tancat la Ford, pel nombre d’afectats directes i indirectes. I RTVV pertany, a més, a un sector estratègic en qualsevol economia avançada, que sol generar entre un 4 i un 6 % del PIB als sectors culturals, amb l’audiovisual com a punta de llança. Tot açò ho dic jo, que no sóc, ni de bon tros, un defensor del model que hi havia de RTVV.

Podeu llegir l'entrevista sencera a Toni Mollà tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada