dissabte, 11 d’octubre del 2014

Diversos autors i obres d'Onada seran presents a les IX Jornades de les Lletres Ebrenques

Les Terres de l'Ebre gaudeixen d'un gran moment literari. A la munió d'escriptors i escriptores que conreen tota mena de gèneres i són reconeguts més enllà de les pròpies quatre comarques, s'hi sumen tota una sèrie d'actes i esdeveniments que, tot fitant el calendari, difonen i promocionen obres i autors, com ara la Fira Cid i Mulet de Jesús, el Litteratum i Fira del Llibre Ebrenc de Móra, i el cas que ens ocupa ara, les Jornades de les Lletres Ebrenques d'Amposta.

Enguany, l'edició novena de les Jornades que organitza la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó de la capital montsianenca s'estendrà entre el 14 i el 18 d'octubre, cinc dies en els quals s'ha programat tallers, actuacions musicals, conferències, etc. I sobretot, literatura.

Com editorial ebrenca, Onada Edicions, a través de les seues obres i els seus creadors, hi està present de nou en les Jornades a l'igual que anys anteriors. Tot seguit, en fem una repassada dels esdeveniments en que els podreu trobar. El programa sencer de les IX Jornades de les Lletres Ebrenques el podeu veure i descarregar tot clicant ací.

Dijous 16 d’octubre
Homenatge a Gerard Vergés
A les 19 h. al vestíbul de la biblioteca Salutació del Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les TT.EE. , Sr. Ferran Bladé i Pujol. 
“Gerard Vergés, sempre present”.  Recital “Vergés, lletra catalana”, per Emigdi Subirats, acompanyat pel músic Ferran Benaigues. 
El cantautor Jesús Fuster interpreta “Maig d'amor”. Recitaran poemes Tomàs Camacho, Rafa Haro, Albert Guiu, Manel Ollé i Jesús Tibau. 
Interpretació del “Jardí de les Delícies”, per l’actriu i escriptora Coia Valls. 
Exposició fotogràfica “Jardí de les Delícies”, pel periodista i escriptor Xulio R. Trigo. 
“Les paraules cantades de Gerard Vergés”, pel grup de música d’autor i d’arrel tradicional “Riu en so”.

Divendres 17 d’octubre 
A les 20:45 h. a la Sala d’Adults Reconeixement a la figura de l’escriptor i periodista Xavier Garcia, autor de les biografies de Manuel Pérez Bonfill i de Jesús Massip, entre d'altres publicacions.

Dissabte 18 d’octubre 
A les 10:00 al vestíbul de la biblioteca. Esmorzar literari amb autors. Venda i signatura de llibres, entre els quals hi haurà novetats de temàtica ebrenca: "Muniatto va a la Festa de la Sega" de les Germanes Besolí, "Un tresor dins la muntanya" de Núria Ibáñez, "Teresina no sap cantar" de Jesús Serrano, i "Joan Panisello i Chavarria" d'Emigdi Subirats.

A les 10:30, a la Sala d’Adults, Xerrada "Sóc il·lustrador/a", en la qual hi participa Jordi Alfonso, il·lustrador de "Teresina no sap cantar" i "La nana de Sara".

A les 11 h, a la Sala Polivalent. “Taller d'animació a la lectura a partir de contes d'autors ebrencs". Amb la professora Bienve Borràs, de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta. Els contes a treballar seran, entre d'altres, “Un tresor dins la muntanya”, de Núria Ibañez i “Teresina no sap cantar” de Jesús Serrano

A les 17 h. a la Sala d’Adults. Presentació al públic de nous valors del món les lletres, amb la participació de Núria Ibáñez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada