dilluns, 20 d’octubre del 2014

Joaquim Espinós, Vicent Torres i Núria Casado guanyen els Premis Literaris Ciutat de Sagunt


 Nota de premsa Ajuntament de Sagunt

Joaquim Espinós ha guanyat enguany el premi de Narrativa ‘Ciutat de Sagunt’, amb l’obra Material Fotogràfic; en la modalitat de Poesia ‘Jaume Bru i Vidal’ el guanyador ha sigut Vicent Torres amb la seua obra Celebració i Núria Casado ha aconseguit el premi de la categoria de teatre ‘Pepe Alba’ amb l’obra La comèdia dels quatre quadres. Passat divendres es van lliurar els guardons de la XVII edició dels premis de literatura “Ciutat de Sagunt”, que organitza el Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt.

Joaquim Espinós, va nàixer a Benilloba, el Comtat, en 1962, és professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant. El seu àmbit d’estudi és la literatura contemporània, amb especial dedicació a la postguerra, l’exili i la literatura actual, així com a les relacions entre cine i literatura. La seua obra, Material fotogràfic, conta la història de tres amics, tres jóvens de díhuit anys que van voler canviar el rumb de les seues vides, i per a fer-ho, es van embarcar cap als Estats Units.

Per la seua banda, Vicent Torres Aguado va nàixer a Picassent en 1956, és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València (1978) i en Ciències Eclesiàstiques per la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València (1983). Celebració és un únic poema, una única celebració que ens arriba com un recopilatori independent de 33 poemes, on el poeta celebra o canta amb un llenguatge senzillament i cuidadosament líric tot allò que ha marcat i marca la seua realitat vital.

Núria Casado i Gual és professora de la Universitat de Lleida, dramaturga i actriu. La seua obra La comèdia dels quatre quadres conta com una jove actriu irromp en una emblemàtica sala de teatre mentres un director de reconegut prestigi intenta ultimar els detalls tècnics la nit abans d’una estrena. El que pareix una trobada casual i efímera acaba derivant en una nit terriblement important per als dos personatges, que marcarà el transcurs de les seues vides.

Enguany la convocatòria ha rebut un total de 68 treballs. En concret, han optat a l’XI Certamen de Teatre «Pepe Alba» 9 obres; per al XVI Certamen de Narrativa s’han presentat 20 originals, i en el XVII Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia, el més veterà i el que va iniciar la convocatòria amb la creació del Gabinet en 1997, han competit 39 obres.

En esta ocasió, el jurat de poesia està format pels poetes Begonya Mezquita, Antoni Ferrer i Manuel Bellver; el de narrativa pels escriptors Manel Joan Arinyó, Raquel Ricart i Nel·lo Navarro, i el de teatre ha estat compost pels professionals de l’escena Lola López, Antoni Ruiz i Sergi Juesas.

Podeu llegir la nota de premsa sencera amb més fotografies tot clicant ací o a la notícia de Morvedre.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada