dimarts, 7 d’octubre del 2014

S'ha mort Joan Molina

 
L'actor Joan Molina ha mort a València la matinada del 3 al 4 d'aquest mes d'octubre. L'actor de Sant Jordi del Maestrat va ser reconegut pel seu paper com l'alcalde Don Miquel Falcó a la sèrie de Canal 9 "L'Alqueria Blanca", però ja comptava amb una extensa carrera en cinema, teatre i televisió, a la qual cal afegir el seu debut literari amb "La venjança d'en Bernat", la dramatúrgia que vam publicar a Onada ara fa dos anys.

Una vida per a la interpretació
Fill de mestres, Joan Molina va nàixer a Sant Jordi l'any 1940. Désset anys després es trasllada a València, on fa els estudis en l'Escola Industrial. D'ací, marxa a Itàlia i recala als mítics estudis cinematogràfics Cinecittà, els quals viuen la seua època daurada i permeten el jove Molina conèixer a les grans estrelles del seté art, especialment Vittorio Gassman, qui l'anima a entrar al món de l'actuació, o Pier Paolo Passolini, amb qui perfecciona les seues dots interpretatives.

Després d'una pausa en la qual retorna a la seua carrera professional, viatjant arreu del món, l'any 1980 s'instal·la de nou a València, on coneix el director teatral Rafa Gallart. Joan Molina posa el peu en l'escenari amb una intervenció dels Miracles del Corpus, i des d'aquest moment, la seua vida quedarà lligada a la interpretació. Per al record queden les seus actuacions en el doblatge, en obres de teatre com "La marquesa Rosalinda" d'Alfredo Arias, pel·lícules com "Canciones de amor en Lolita's Club" de Vicente Aranda, "Tranvía a la Malvarrosa" de José Luis Garcia Sánchez, i sèries de televisió com "Doctor Mateo" i sobretot, la inoblidable "L'Alqueria Blanca", que el va convertir en una de les cares més conegudes a la xicoteta pantalla valenciana.



Reacció entre els companys i el públic
Nombrosos missatges han fet palesa de l'estima i del reconeixement que Joan Molina hi despertava entre els companys de professió. Membres de "L'Alqueria Blanca" han deixat missatges de record a Twitter, com és el cas de Carme Juan ("Joan Molina, l'alcalde reguinyós de gran cor de l'Alqueria Blanca en la ficció, ha faltat esta matinada. T'estimem"), Juan Gea ("Gran dolor en el adiós de un entrañable actor y amigo Joan Molina. Ya un nuevo "edil" allá arriba. Te quiero compañero.") o Àlex Gadea ("Descansa Joan. Un gran plaer haver-me creuat amb tu. Adeu company. Adeu artiste!!!") entre molts d'altres. També un bon nombre de persones que han gaudit del treball de Joan Molina en tots aquests anys han volgut deixar el seu comiat i homenatge a les xarxes socials, entre els quals destacar l'article "L'intent de foto a Joan Molina" d'Àngel Cano. 

Des d'Onada Edicions volem transmetre el nostre condol a la família i amistats de Joan Molina, gran actor i gran persona amb qui vam tindre la sort de treballar en la publicació de "La venjança d'en Bernat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada