dimarts, 28 de març del 2017

Jeroni Muñoz parla de la seua novel·la "El torb sobre el mar" a Regió 7

El diari Regió 7 ha entrevistat l'escriptor manresà Jeroni Muñoz, arran de la publicació de la novel·la "El torb sobre el mar", amb la qual ha obtingut el Premi de Narrativa Vila de Puçol. En aquest segon llibre de la seua bibliografia, tot just encetada l'any passat, narra com un matrimoni de pescadors veu devastada la seua vida amb la notícia de la pèrdua del seu fill. Amb una introspecció psicològica, Muñoz explora com cada persona afronta un drama d'aquestes proporcions.

Com l'article de la periodista Susana Paz recull de paraules de l'escriptor, "«la nostra obsessió a la vida és que tot vagi bé i, sobretot, els qui tenim fills, que creixin i tinguin una vida feliç i reeixida». Però què passa quan això s'estronca? Quan una trucada et comunica que el teu únic fill ha mort? Aquestes són les preguntes que configuren una novel·la escrita amb l'objectiu de provocar la reflexió, d'aproximar-se al dolor, al record, al dol i al consol des de la distància de la ficció per configura una narració «més honesta». Perquè, si passés, «ens limitaríem a sobreviure»".

Amb aquest llibre, una de les apostes literàries de les Comarques Centrals per Sant Jordi, Jeroni Muñoz (un escriptor emocional, tal com es defineix) vol plantejar tota una sèrie de qüestions que interpel·len el lector al voltant de sensacions i vivències com el dol i els records. "Les tragèdies, en una vida aparentment endreçada, acaben per provocar una tempesta", resum l'article.

Podeu llegir la peça del Regió 7 tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada