dimecres, 1 de març del 2017

Preparant novetats: "El torb sobre el mar" de Jeroni Muñoz

 
 
L’Antoni i la Maria han compartit la vida, que han fet plena en una casa amb vistes al mar. Una nit, un mosso els desperta per anunciar-los la mort del seu únic fill i d’un dels néts en un accident. Amb el temps, les absències es faran cada cop més presents per al vell pescador. Sol al palangrer, els records l’abarloaran fins ofegar-lo i, tanmateix, seran el poc que li quedarà. La Maria, en canvi, necessita mirar endavant. 

Dues vides que fins aleshores havien estat un únic batec i els semblava que arribava el dolç temps de recollir, potser ho han perdut tot. L’Antoni només trobarà consol surant sobre la barcassa a l’horitzó, allà on conflueixen els seus dos mons i on tot és encara possible. Fins i tot la presència del seu fill i la seva família, així com la d’un vell portacontenidors fantasma que sempre va de buit i és menat per un capità que li demana la seva part de carn en cada visita. 

Amb un punt de partida torbador, "El torb sobre el mar" és una novel·la intensa i essencialment tendra que ens parla de la mort, del record i de l’oblit. Però també de l’amor incondicional i de la força de l’esperança, allà on cadascú de nosaltres sigui capaç de trobar-la. 

Jeroni Muñoz Soler (Manresa, 1973) és advocat en el sector públic. El seu debut com a escriptor va ser l’any 2016 amb la novel·la "Un vestit curt, del color de la sorra d’una platja vorejada de pins" (Editorial Espai Literari). Amb "El torb sobre el mar", premiada al XXXII Certamen Literari Vila de Puçol, prossegueix la seva trajectòria literària amb un nou registre de novel·la breu que continua trobant el motor narratiu en la quotidianitat. Jeroni Muñoz, que participa en diferents projectes i iniciatives vinculades a les arts, concep la cultura com un acte de compromís amb les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada