dimecres, 15 de març del 2017

Preparant novetats: "El gripau Estanislau ... i altres contes"


"El gripau Estanislau… i altres poemes" és un llibre per llegir i rellegir; és un àlbum per mirar i remirar. Amb aquest recull de quinze poemes d’animals, il·lustrats de forma original, delicada i expressiva, aproparem els infants, de manera lúdica, al llenguatge poètic. Es tracta de llegir per gaudir, de deixar-se fascinar pel ritme i la musicalitat dels versos, per la rima i el vocabulari acurat. La combinació de papiroflèxia, que és l’art de donar vida al paper, amb la tècnica pictòrica i la fotografia confereix al resultat final un atractiu únic. Trobarem una sorpresa literària i visual cada cop que girem un full. 


Montserrat Boldú i Mayor, nascuda a Tortosa, és mestra. Compagina la seva professió amb la fotografia i l’escriptura. Ha exposat en solitari a Tortosa Passions a flor de pell, i en diverses exposicions col·lectives arreu del país. Ha participat en les darreres Antologies de Poetes de l’Ebre i en la Mostra Oberta de Poesia d’Alcanar, entre d’altres. Amb l’obra "Vestit de flors per a una dona nua" va rebre el primer premi al 34è Concurs Literari de Sant Antoni del Perelló 2016 en la modalitat de poesia.

Clara Codina i Bacardí, nascuda a Mataró l’any 2004. La Clara, des de ben petita, ha utilitzat el dibuix i la pintura com a llenguatge d’expressió. Li agrada dibuixar i pintar allò que veu i sent. Amb la seva imaginació, creativitat i el seu traç directe i segur és capaç de jugar a transformar el món que l’envolta, creant personatges amb una forta càrrega expressiva. Combina la il·lustració amb la papiroflèxia i gaudeix donant vida al paper. Tot i que encara és molt jove, el seu desig sempre ha estat poder il·lustrar contes per a infants.

Susana Bacardí i Mayor, nascuda a Tortosa l’any 1967. És mestra especialista en educació visual i plàstica en una escola d’infantil i primària on la pedagogia de l’art és la base del projecte educatiu. Treballa apropant l’art als infants com a llenguatge d’expressió i comunicació que els permet compartir idees, emocions, sentiments i també crear a partir de la riquesa de les tècniques i dels materials. Ha participat com a conferenciant en diverses jornades organitzades per la UB i la UAB al voltant dels temes “Què és l’art?” i “Art i escola al segle XXI”. Així com en presentacions a les jornades del Moviment Educatiu del Maresme (MEM), on ha mostrat projectes d’art innovadors, realitzats a l’escola on treballa. La pedagogia de l’art forma part del seu dia a dia i és un vehicle per poder transmetre els valors més essencials als infants i per ajudar-los a mirar la bellesa de les coses.

1 comentari:

  1. El recomano! Poesia de qualitat per a xiquets i unes il.lustracions fantàstiques.

    ResponElimina