dijous, 9 de març del 2017

Es presenten a Reus les novetats de Literatura Km 0 al Camp de Tarragona


El projecte Onada Educació presenta a Reus les darreres novetats de literatura juvenil de quilòmetre zero. Són quatre novel·les juvenils que formen part de la iniciativa que aposta per la literatura de proximitat, per dur a les aules narratives d'autors i autores del territori, en aquest cas, del Camp de Tarragona. L'acte serà al Centre de Lectura de Reus el dimarts 14 de març, a partir de les 19.30 hores.

L'esdeveniment, presentat per Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV i director científic d'Onada Edicions, comptarà amb la participació dels escriptors i escriptores Mònica Batet, Noemi Bagés, Jesús M. Tibau i Lurdes Malgrat.

Els quatre volums presentats estan inserits en la col·lecció Maremàgnum. La Sèrie Taronja, per a primer cicle de Secundària, està representada per "No és la derrota, sinó el vent", un conjunt de reculls breus amb el segell tendre, emotiu i irònic del tortosí Jesús M. Tibau, i per "Que s'acabin les vacances, si us plau!", en el que Noemi Bagés conta les desventures del Marc, qui veu com el que havia de ser el millor estiu se'n va per l'aigüera.

Mentre, en la Sèrie Roja, pensada per a segon cicle d'ESO, la Mònica Batet porta "Cafè Berlevag", tres històries de tres dones entrellaçades per una cançó al llarg del temps. La darrera novetat és "El secret de les terres roges", que s'estrena en la cita reusenca. L'autora Lurdes Malgrat ens porta a un futur distòpic, on una colla de joves entren dins d'un misteriós videojoc.

Amb aquests nous quatre títols, Onada Educació es consolida com la marca de referència de la literatura juvenil al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, tot fomentant la lectura a l'aula dels escriptors i escriptores locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada