dilluns, 6 de març del 2017

Preparant novetats: "El retorn de l'Àngela" de Maria Lluïsa Amorós



L’Àngela torna a la seva ciutat perquè ha de vendre la casa dels pares. Fa quaranta-dos anys que va marxar de Reus. Quan hi arriba i hi pren contacte, li sembla que no pot reconèixer els carrers i les places dels anys seixanta i setanta, que havien estat seves i que reviurà des de la seva memòria. El retrobament amb la casa i el jardí la connectarà amb un passat que semblava oblidat. 

A partir d’una arrauxada decisió, descobrirà un possible secret familiar; això farà que vulgui conèixer més, i allarga la seva estada a Reus. El contacte amb el seu jardí i l’intent per saber la veritat sobre el passat de la mare ocasionaran un trasbals en la seva vida metòdica. L’Àngela viu intensament aquells dies a Reus, amb l’enfrontament d’una realitat: la seva ciutat, la de la infantesa i l’adolescència, ja no existeix. 

Per això els anys joves aniran ressorgint amb força, i li provocaran la necessitat d’estar amb les amigues que no ha tornat a veure mai més, sobretot la Sofia, que viu a Girona. El jardí de la casa esdevindrà el motiu de retrobament de les quatre amigues. Quaranta anys d’absència les ha canviat, han esdevingut unes desconegudes, com també la seva ciutat, i l’Àngela intentarà comprendre què ha passat i qui són ara. 

Maria Lluïsa Amorós (Reus, 1954). Viu a Girona. Llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana, és catedràtica de Llengua Catalana i Literatura. Ha treballat a l’Institut Gaudí de Reus des del curs 1978-1979 fins a la seva jubilació. L’any 1986 publica la seva primera novel·la juvenil, Poppis i Isolda, amb la qual s’inicia com a autora de narrativa infantil i juvenil. Ha estat guardonada amb un premi Vaixell de Vapor i traduïda al castellà. Ha publicat, entre altres, "El misteri dels Farrioles", "Aquella tardor amb Leprechaun", "Dietari secret", "Jardí abandonat", "D’on véns, Jan?", "Una setmana de Pasqua", "Me’n torno al carrer Kieran" i "El misteri de la capsa magnètica". També s’ha dedicat a la novel·la per a adults: "Els til·lers de Mostar" (1996), "Vora el llac" (1999), "Un glop de calvados" (2003), "La força d’Aglaia" (2016), en aquesta mateixa col·lecció, i "El retorn de l’Àngela" (2017).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada