dijous, 27 de setembre del 2018

"Un llibre ben editat i dedicat a la cuina d’un dels restaurants de més prestigi del país". Vicent Marqués parla de "El rebost perfecte" a Diari La Veu

El crític i escriptor de literatura gastronòmica Vicent Marqués ha dedicat un article, aparegut al Diari La Veu, al voltant de "El rebost perfecte", el nou llibre de Joan Garí que aborda la concepció gastronòmica del cuiner Miquel Barrera, reconegut amb una estrella Michelin pel seu restaurant Cal Paradís, ubicat a la Vall d'Alba. En la ressenya, Marqués comença fent un retrat de l'escriptor borrianenc, un autor que ha abordat un gran ventall de gèneres literaries i "és el més aproximat que tenim a la figura planiana" en el sentit de recórrer, conèixer i interpretar el seu territori i el seu entorn.

Per a Marqués, "El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera" porta a reflexionar sobre la gastronomia dels Països Catalans, "cuina tradicional fantàstica, només que no ho sabem", i la compara amb la italiana, la qual disposant d'un nivell parell, ha sabut oferir una imatge positiva lligada als seus plats i productes.

Finalment, la ressenya s'hi fixa de ple en el llibre, "dedicat a la cuina d’un dels restaurants de més prestigi del país". Per al crític, Barrera "es distingeix per fer una cuina innovadora però d’arrels velles, sense gaire química, la qual cosa és molt d’agrair perquè és així com les coses evolucionen de manera convenient i no es converteixen en una moda passatgera".

Un dels problemes més grossos que té actualment la cuina tradicional és precisament que, en no renovar-se, s’està fossilitzant, i les coses, quan es fossilitzen, solen acabar bastant malament. Per això són molt i molt benvinguts aquesta mena de restauradors creatius que saben modernitzar la cuina sense perdre les arrels. Tot això, i més coses, ho explica Garí amb la seua prosa clara i entenedora i el resultat és una delícia de llibre, dels que fan venir salivera.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada