divendres, 10 de febrer de 2012

Novetat editorial: La cuina del Delta de l'Ebre


El llibre es presentarà el proper divendres 2 de març, a les 20 hores, al Sindicat de La Cava. En unes setmanes, estàra disponible als punts de venda i a onadaedicions.com

La cuina del Delta de l’Ebre no és només un receptari dels plats elaborats en cadascuna de les cases de les autores, totes elles membres de l’Associació Local de la Dona de la Cava, sinó que és un recull d’alguns dels plats que amb petites variacions i formes es cuinen en tot l’àmbit territorial del Delta.

Tanmateix, aquest treball tan meritori pretén anar més enllà i retratar, alhora, un temps i un lloc concret. Com és sabut, la cuina no s’associa únicament a uns ingredients —en el cas que ens ocupa abundants, diversos i excel·lents— barrejats i elaborats amb més o menys encert, sinó que, com deia Josep Pla, és “el paisatge posat a la cassola”; i el paisatge a la vegada esdevé una amalgama de factors naturals modelats i transformats per l’acció dels pobles. Cadascun dels ingredients emprats té darrere un sistema de producció o de recol·lecció, una manera de fer, unes vivències comunes, una història de la gent, de la societat on es produeix.

D’aquesta manera, el patrimoni gastronòmic constitueix un dels indicadors identitaris més precisos de les col·lectivitats. Et convidem, doncs, a iniciar un viatge culinari per una terra tan extraordinària com sovint oblidada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada