dimarts, 20 de març del 2012

Comença la Llança de Sant Jordi 2012

Un any més, Òmnium Cultural ha posat en marxa la Llança de Sant Jordi, un aparador on les editorials mostren algunes de les novetats de literatura catalana que han sortit al mercat en els darrers dotze mesos. De nou, es pot votar al llibre que es té pensat regalar i a la millor coberta en tres categories: ficció, no-ficció i infantil-juvenil. Compta amb la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el programa Ànima del Canal 33.

En aquesta tercera edició, la Llança romandrà oberta fins el proper 18 d'abril, quan es donaran a conèixer els títols més votats. Entre els participants, s'ho sortejarà un lot de llibres. Al 2011, va comptar amb 170 propostes de 60 editorials, que van ser votades per uns 3.000 usuaris.


Des d'Onada hi presentem quatre títols, dos en ficció i altres dos en literatura infantil i juvenil. En el primer cas, hi tenim "Vitis vinifera cataloniae", del castellonenc Vicent Palatsí, una sèrie de relats eròtics per a amants del vi, i "La mort, a l'ombra del bibliotecari", de Màrius Moneo, una novel·la on el de Berga mescla el misteri del gènere detectivesc amb els tocs d'humor que aporta el protagonista, el tímid i introvertit bibliotecari Artemi Boix.

Mentre, en llibres per a la canalla, presentem dues propostes adreçades a dos grups d'edat. En infantil, "La nana de Sara", una cançó de bressol composada pel tortosí Josep Maria Franquet i il·lustrada per Jordi Alfonso. I per al públic juvenil, l'escriptora d'Oliva Joaquina Barba ens relata les problemàtiques de la integració dels xiquets i xiquetes nouvinguts en "Aixa arriba a l'escola".

Amb tot, quatre títols seleccionats entre la trentena de llançaments editorials que des d'Onada s'ha fet arribar a les prestatgeries des de la passada Llança de Sant Jordi 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada