dimarts, 6 de desembre del 2016

"Els colors que t'envolten": una ressenya sobre "Versos de colors" de Fina Girbés

El blog col·lectiu Un viatge a través de la lectura ha dedicat un article a ressenyar diversos llibres infantils i juvenils, entre els quals s'hi troba "Versos de colors", poemes infantils compostos per Fina Girbés i il·lustrats per Marc Bou. Amb el títol "Els colors que t'envolten", fan una repassada a la gairebé trentena de poemes amb els corresponents dibuixos, centrats en els colors "que tenim en el nostre món, fins i tot ens conviden a reflexionar sobre els colors dels sentiments". 

En l'article es destaca el blanc i negre de les il·lustracions, "amb la finalitat de que, llegint el poema la nostra imaginació òmpliga de color el dibuix", i el fet que són poemes breus i adaptats al cicle educatiu al qual s'adrecen: segon cicle de Primària. "Tenen especial atenció a la musicalitat, a la rima, al ritme, però també, és una lectura pedagògica. El to és descriptiu i els recursos poètics més utilitzats són la rima, els paral·lelismes, o la metàfora", hi assenyala la ressenya.

En definitiva, crec que és un poemari bastant recomanable per a l'ús didàctic en l'aula, ja que s'aconsegueix aprendre d'una forma lúdica per als xiquets.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada