dimecres, 7 de desembre del 2016

La pàgina Biblioasturias entrevista Juan Hernaz i Fátima Fernández, autors de "La maleta del abuelo"

Biblioasturias, una pàgina dedicada al món literari del Principat d'Astúries, ha publicat una completa i extensa entrevista als coautors de "La maleta del abuelo". Amb aquest conte sobre l'Alzheimer, l'escriptora Fátima Fernández (Puerto de Vega, 1972) i l'il·lustrador Juan Hernaz (Gijón, 1975) van ser guardonats amb el III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló.

En el text, els protagonistes exposen què els va dur a abordar en un llibre per a la xicalla una qüestió tan delicada com són les malalties degeneratives, en especial l'Alzheimer, i l'impacte que té en els majors. Però, per a Fernández "una de les funcions de la literatura és obrir-nos al món, no haurien d'existir tabús en la literatura infantil". L'escriptora apunta que tenia interès en tractar aquesta problemàtica: "volia escriure un text que trencara la frontera que separa els lectors per la seua implicació amb el tema que tracta".

Per la seua banda, Juan Hernaz assenyala el treball que ha donat vida a les il·lustracions carregades de màgia i de color en el que coneixem la xiqueta Marianna i el seu avi, un vell pescador. "El meu principal objectiu va ser cercar els espais que ofereix el text per il·lustrar el que no és evident", diu l'asturià. Fet i fet, cal una detinguda mirada a "La maleta del abuelo" per copsar els diversos nivells de lectura d'un llibre molt més complexe del que sembla a una primera ullada, fruit de nou mesos d'investigacions.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada