dijous, 1 de desembre del 2016

El més consultat a Onadaedicions.com durant novembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de novembre.

FICCIÓ

1. Després del silenci. Pot ser per les lectures prescriptives als centres educatius, pot ser perquè els lectors continuen apostant per aquesta narrativa d'Enric Lluch, o pot ser per les dues coses, però el que és ben cert és que aquest títol és de nou el més consultat a la nostra web. Premi Ciutat de Sagunt, el reconegut escriptor d'Algemesí ens ha deixat una magnífica obra carregada d'intrigues, emocions i drames familiars que recorren el segle passat valencià. Un nou clàssic de la nostra literatura contemporània.

2. Ningú no mor. Ara fa cosa de tres anys, Joan Pinyol donava amb la fórmula adient de misteri, terror i aventures per donar forma a aquest llibre que gaudeix de bona presència a les aules, fet que no lleva que siga una lectura atractiva per al públic adult. Quan els protagonistes reben l'encàrrec de redactar una part de la història del seu institut, no mai imaginaran que despertaran reaccions per tot el poble de Masdeplors, fins i tot dels que ja no hi són.

3. L'Estirp de la Sang Reial. La comarca del Baix Maestrat és l'escenari de la novel·la juvenil de l'autor Pep Castellano, la qual en aquestes setmanes estrena la seua tercera edició, senyal inequívoc de la gran acollida que ha tingut, des del llançament a l'any 2010, entre les lectures a les aules (i també fora d'elles). L'escriptor bocassí ens deixa un parell de protagonistes, el comissari Arrufat i la jove Marta Ferreres, els quals hauran de desfer l'embolic d'una misteriosa organització secreta.

4. Cita a la Paret de Gel. Un altre títol destacat de la Sèrie Taronja de Maremàgnum és aquesta novel·la juvenil d'aventures de la sempre interessant Margarida Aritzeta. L'escriptora de Valls ens presenta un escenari extrem: un poble totalment aïllat per una tempesta de gel. I el que al començament és festa per la neu, al remat esdevé un indret perillós, on els habitants hauran d'esperar a que retorne el bon oratge per recuperar les seues vides.

5. La maleta del abuelo. L'obra guanyadora del III Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló ha estat una de les novetats d'aquest mes. Els seus autors, els asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández, van estar a Benicarló per exposar la riquesa del llenguatge visual i escrit, així com l'ample ventall de metàfores que s'amaga darrere la tendra història entre Marianna i el seu avi, un vell mariner afectat per l'Alzheimer. Una de les apostes literàries d'aquest Nadal, el pròxim 5 de desembre es presenta a Avilés.

NO FICCIÓ

1. Les muixerangues valencianes. Les muixerangues són un dels trets culturals més genuïns de la festa valenciana, però, a diferència d'altres manifestacions, a penes són conegudes més enllà dels àmbits locals, amb l'excepció d'Algemesí. L'autor Joan Bofarull, casteller de Reus i muixeranguer de Vinaròs, posa llum sobre la qüestió amb aquest llibre profusament il·lustrat, que recopila totes les torres humanes del país, tant les tradicionals com les noves colles creades en els darrers anys, i també les improvisades, denominades pals de pollastre.

2. Sobre l'alquímia de la vida. El I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló va recaure en l'escriptor Joan Borja i Sanz per aquesta obra, una conversa amb el genetista valencià Xavier Vendrell al voltat de la ciència, la biologia, l'ètica, les innovacions genètiques, els investigadors i molt més. Presentada a Benicarló i a Altea, el llibre destaca per abordar qüestions de plena actualitat amb un estil desenfadat, didàctic i, això no obstant, rigorós. 

3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Si no hi vau arribar a temps a comprar aquest volum abans de que s'exhaurira, ara hi teniu una nova ocasió amb el llançament de la segona edició, ja disponible a les llibreries. Hi tindreu al vostre abast una trentena de propostes per traure tot el sabor a un ingredient tan nostrat com denostat, saludable i versàtil. El signen la Fundació Alícia i un conjunt de pastissers i restauradors catalans.

4. Antologia de Joan Fuster. Fa una setmana es va commemorar l'efemèride del naixement de Joan Fuster, ara fa 94 anys. La data va servir per parlar de nou de l'intel·lectual suecà, un dels pensaments claus del segle passat i ben vigent avui en dia. Per als que encara no coneixen l'abast de la seua obra, l'antologia del professor Vicent Terol pren com tastets dels seus llibres i articles, tot fent el paper un bon pòrtic de l'obra fusteriana.

5. La cuina de Traiguera. Coneixeu la vila de Traiguera? Al cor del Maestrat, el poble ofereix una rica història antiga i medieval, una part vella amb encant i el majestuós santuari de la Font de la Salut. En aquest indret amagat entre valls hi trobareu la Casa dels Capellans, el restaurant del cuiner Rafael Gauxachs, la meitat d'aquest receptari. L'altra meitat correspon a l'escriptor Vicent Sanz. Entre aquests dos traiguerins han donat forma a un llibre que ens descobreix la vila a partir del seu patrimoni gastronòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada