divendres, 16 de desembre del 2016

La revista Makma parla de l'àlbum il·lustrat "La maleta del abuelo"

La periodista Bel Carrasco publica a la revista digital Makma l'article "Náufragos de la memoria", en el qual ressenya un parell d'iniciatives culturals que aborden les malalties degeneratives, i en concret, l'Alzheimer. Entre elles hi fa referència al conte "La maleta del abuelo", III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló.

En la peça es recull el testimoni dels autors, l'escriptora Fátima Fernández i l'il·lustrador Juan Hernaz, tots dos asturians. Per a Fernández, aquest treball era un repte per "explorar el món de les emocions", a partir d'una problemàtica social que li ha estat pròxima. La protagonista de "La maleta del abuelo" és una xiqueta, Marianna, que veu com el seu avi, cada cop està més perdut. És un vell mariner, i aquest ofici és ben present als colorits dibuixos. 

Inspirat en l'univers marí, Hernaz crea una exuberant iconografia simbòlica que envolta i potencia el text. Peixos, vaixells, cavallets de mar, als que s'afegeix la imatge de l'oroneta que representa la capacitat de record, en aquest cas perdut pel protagonista. Que text i imatge es complementen i funcionen de manera integrada, és una de les claus d'un àlbum il·lustrat.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada