dimecres, 20 d’agost del 2014

Un conte per descobrir el Montsià: "Un tresor dins la muntanya" de Núria Ibáñez

Onada Edicions pública el conte infantil il·lustrat "Un tresor dins la muntanya" de Núria Ibáñez, el primer de la col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume" destinada a fomentar la cultura, patrimoni i natura del territori entre els xiquets i xiquetes. Es presenta a Ulldecona el proper 29 d'agost.

La comarca del Montsià és l'escenari per a una nova col·lecció de contes infantils denominada "El Montsià de Bàrbara i Jaume", la qual s'enceta amb un primer volum, "Un tresor dins la muntanya". Aquesta col·lecció, publicada per Onada Edicions, pretén ensenyar als més menuts quins són els nostres paratges naturals, el patrimoni històric, les tradicions, la llengua i la cultura dels pobles d'aquestes terres de cruïlla. I ho fa través de les aventures de dos xiquets de deu anys, la Bàrbara i el Jaume, amb qui marxarem pel Montsià. En aquest primer llibre, el relat té lloc pel terme d'Ulldecona, entre les basses, la serra i l'Ermita de la Pietat, on els nostres protagonistes faran un gran descobriment.

L'autora del conte, Núria Ibáñez, s'ha basat en fets reals i en les seues pròpies experiències per donar forma a una iniciativa amb la qual busca apropar els "tresors" mostrats als xiquets i xiquetes. És la primera publicació d'aquesta arquèologa rapitenca i planera, especialitzada en l'aprofitament d'ocells i conills a la Prehistòria i que actualment treballa a l'IPHES, l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, de Tarragona. "Un tresor dins la muntanya" també ha comptat amb les il·lustracions de Míriam Cid Valldepérez, les fotografies d'Alfred Blanch i el tractament d'imatge d'Anna Soteras.


La col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume" s'estrena aquest divendres 29 d'agost, amb la presentació del primer llibre al Claustre de l'Ajuntament d'Ulldecona, a partir de les 20.30 hores, amb la participació de l'autora junt l'alcaldessa Núria Balagué i el professor de l'URV i representant d'Onada Edicions Miquel Àngel Pradilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada