La recera d'una manera d'explicar el feminisme a la filla adolescent va impulsar David Miró a escriure "La Germandat. Complot contra les dones", el que serà el seu debut literari i que narra, en una ficció, una visió alternativa de la història feminista, a través d'una conxorxa d'homes poderosos per barrar el camí cap la igualtat. Ho explica en l'article que li ha dedicat el diari Ara, de la mà de Jordi Nopca. Precisament, "La Germandat" es llança els pròxims dies 3 i 4 de març amb el diari català.
Diu Miró que la intenció amb "La Germandat" és "fer veure com els tics masclistes segueixen molt presents a la nostra societat", i denuncia que "la victòria del masclisme és haver convertit el feminisme en caricatura". La novel·la està escrita en forma de dietari, en un escrit que un dels integrants del complot, malalt, li deixa al seu fill i en que exposa amb tots detalls els mecanismes d'aquesta germandat masculina. Així, l'autor adopta el rol d'un masclista i "explora els clixés sobre les dones i escriu frases preparades per generar polèmica", hi afegeix.
Tal com explica el protagonista de La Germandat, els homes també han sabut beneficiar-se de dones que han enfortit els atributs “masculins” del poder, com va passar amb l’operació per convertir Margaret Thatcher en primera ministra britànica. “Com que representa el paradigma masculí, Thatcher acaba sent útil als homes. El perill per al masclisme no són les dones en si, sinó les dones amb consciència de ser-ho”.
Podeu llegir l'article de l'Ara complet tot clicant ací.