dijous, 30 d’abril del 2015

Els actes d'Onada en la segona meitat de la Fira del Llibre de València

La Fira del Llibre de València afronta la seua recta final després d'una setmana carregada de bona literatura, però encara hi resten uns dies on els Jardins de Vivers es tornaran a omplir de gom a gom, i de nou, la caseta 37 serà el centre d'activitats d'Onada: des de presentacions de novetats a trobades amb autors o recitals de poesia. 

Així, aquest dijous 30 Josep Usó farà una trobada amb els lectors a la parada abans de presentar la seua darrera novel∙la, "L'any de l'herba sana" a la Sala d'Audiovisuals, una història sobre la guerra civil a un xicotet poble de Castelló, guanyadora del Vila de Puçol 2014. 

Tot continuant en les narratives, l'escriptor cullerenc Manel Joan Arinyó, autor de la novel∙la policíaca "El cas Peníscola", també té prevista una trobada divendres 1 de maig a la caseta 37. 

En quant a novel∙la juvenil, el divendres 1 de maig hi han programada una trobada amb Lourdes Boïgues, autora de la novel∙la d'aventures i exotisme "Guarda't del vent del desert" i dissabte 2, els lectors podran trobar­-se amb Vicent Palatsí, creador de "El cas de les paraulesinaudites", una novel∙la per a descobrir paraules noves.

A més, també el divendres 1 de maig Andreu Mut, autor del poemari il∙lustrat "Més que meló!", participarà un recital de poemes, acompanyat pel músic Nono Cervera. Després de l'acte, que tindrà lloc al Microespai, hi haurà una trobada amb l'autor de la Marina, que fa un seguiment als fruits de l'estiu, a la caseta d'Onada Edicions. Però n'hi ha més espai per a la poesia: Josep Ribera, autor del poemari "Voràgine" hi signarà exemplars el dissabte 2, també a la 37. 

Quant a la no­-ficció, el divendres hi ha prevista una interessant taula rodona que porta com a títol “Comunicació i servei públic al País Valencià”, amb el col∙lectiu Ricard Blasco, autor del llibre "Reset RTVV". A l'esdeveniment, que tindrà lloc a la Sala Museu 2, hi participarà Manolo Jardí, Rafa Xambó i Toni Mollà, amb la moderació de J.J. Pérez Benlloch. I a aquesta mateixa sala la historiadora americana Martha Heard presentarà dissabte 2 el seu llibre "Salir del silencio", sobre les col∙lectivitats anarquistes al Baix Maestrat. 

Actes programats 
Dv. 01 ­ 18.00 h Guarda’t del vent del desert
Trobada amb l’autora Lourdes Boïgues a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dis. 02 ­ 18.00 h Voràgine 
Trobada amb l’autor Josep Ribera a la caseta 37 (Llibreria Onada) 

Dj. 30 ­ 18.00 h L’any de l’herba sana 
Trobada amb l’autor Josep Usó a la caseta 37 (Llibreria Onada) 

Dj. 30 ­ 19.30 h L’any de l’herba sana 
Presentació de “L’any de l’herba sana” de Josep Usó, Premi Vila de Puçol 2014, a la Sala d’Audiovisuals. 

Dv. 1 ­ 18.00 h Més que meló! 
Recital amb l’autor Andreu Mut i el músic Nono Cervera al Microespai, i a continuació, trobada amb l’autor a la caseta 37 (Llibreria Onada) 

Dv. 1 ­ 18.00 h El cas Peníscola 
Trobada amb l’autor Manel Joan i Arinyó a la caseta 37 (Llibreria Onada) 

Dv. 1 ­ 19.30 h Reset RTVV 
Taula rodona: “Comunicació i servei públic al País Valencià. Reset RTVV”. A partir del llibre “Reset RTVV”, del col∙lectiu Ricard Blasco. Participen Manolo Jardí, Rafa Xambó i Toni Mollà. Modera J.J. Pérez Benlloch. A la Sala Museu 2. 

Ds. 02 ­ 18.00 h El cas de les paraules inaudites 
Trobada amb l’autor Vicent Palatsí a la caseta 37 (Llibreria Onada) 

Ds. 02 ­ 18.30 h Salir del silencio 
Presentació de “Salir del silencio” de Martha Heard a la Sala Museu 2.

Mut i Nona! a la Caseta d'Onada de la Fira del Llibre de València


Aquest divendres 1 de maig, la Caseta d'Onada Edicions a la Fira del Llibre de València, la número 37, acollirà la música i la poesia de Mut i Nona, la parella artística que formen Nono Cervera i Andreu Mut, autor de "Més que meló!".

"El cas de les paraules inaudites" a la Fira del Llibre de Castelló, aquest diumenge


Aquest diumenge 3 de maig, l'autor Vicent Palatsí signarà exemplars de "El cas de les paraules inaudites", en el marc de la Fira del Llibre de Castelló. Serà entre les 12 i les 14 hores i de 18 a 20 hores.

"El cas de les paraules inaudites" és un divertit recull d'historietes amb els mots com a protagonistes. Donant-li voltes i voltes al diccionari, Palatsí crea, descobreix i recupera paraules que faran possible un seguit de casos insòlits. Pensada com a literatura juvenil, està oberta a tots els públics.

Entrevista a Josepa Montagut i Mariner, autora de "Papallones silenciades sobre una mar de gel"

Josepa Montagut i Mariner va presentar el seu nou llibre de poesia, "Papallones silenciades sobre una mar de gel", a la Fira del Llibre de València, on hi va ser entrevistada al plató del recinte literari.

dimecres, 29 d’abril del 2015

"Maleïts entrepans": la intersecció entre els vius i els morts

"Maleïts entrepans" és el nou llibre de l'autor saguntí Antoni Gómez, publicat per Onada, un retorn a la infantesa a partir d'un conjunt de relats que exploren la memòria i les evocacions de mitjans del segle passat, època de profunds canvis socials al nostre país. Gómez presenta l'obra aquest dijous 30 d'abril, a les 20 hores, a la Biblioteca Pública Cronista Chabret de Sagunt.

Una novel·la de tall autobiogràfic ambientada als temps de la infantesa a la capital morvedrina, les vesprades de jocs a la font, futbol i cinema, la música de Nat King Cole a la ràdio, els inicis d'una innocent sexualitat, l'escola nacional-catòlica i els records de l'imaginari humà que va desapareixent amb el pas dels anys, a poc a poc, sense assabentar-se. Així, en cert sentit, constitueix una radiografia dels hòmens i dones dels anys 60 i 70. Són els anys dels quinquis dels ravals, la immigració de l'interior i l'arribada de les ones de turistes europees, constituint un paisatge social únic i un reflexe de un país i una època.

A més, és una història de vius i morts, o més bé de la relació entre el món dels vius i dels morts. Del desconeixement del passat del poble, per on van viure persones que ja ningú recorda. Capficats als quefers de la supervivència diària i indiferents davant el que hi ha soterrat baix la vila, els antics habitants i les seues històries. Uns habitants morts, perduts i sense ser recordats per cap viu, com ho acabaran sent els vius del present. Però també és una història sobre la recuperació de la memòria, de la tornada a la vida dels morts, amb el treball dels buscadors d'àmfores, dels vestigis del passat que resten amagats, i amb els que compartim existència.

El bar de la família, centre neuràlgic de la vida a qualsevol poble, és un dels llocs sociològicament més interessant, i on la infantesa del protagonista passa darrere el taulell. Hòmens d'antic prestigi vinguts a menys, cassallers, turistes, vedets, buscadors de retalls del passat, tot tipus de fauna local i gent en general que veu com córre la vida amb indiferència, són alguns dels personatges que passen a diari per l'escenari de les vivències del protagonista.

L'autor
Antoni Gómez (Sagunt, 1960) ha publicat els poemaris "Laura" (premi Senyoriu d’Ausiàs March, 1992), "La rebel·lió de l’heroi" (1994), "Sarajevo" (premi Marià Manent, 1996), "Èpica per a infants" (premi Ciutat d’Elx, 2000) i "El cant de l’heretge" (2002). És autor del conte infantil "Què fas, Calitolato?", del llibre "Santiago Bru i Vidal. Converses amb un intel·lectual dels anys cinquanta" (2003), del recull de retrats periodístics "Testimonis que han fet un país" (2005), de la novel·la "El camí de les merles" (2009) i de les crítiques literàries aplegades al volum "Eros és l'escriptura"
.

La il·lustradora Maria Garcia va signar exemplars de "El color dels sentiments" a Altafulla i Igualada

Maria Garcia, la il·lustradora de l'àlbum infantil "El color dels sentiments" de Judit Robert, va signar per Sant Jordi exemplars de l'obra a l'aparador de Regal i paper a Altafulla, al Tarragonès, al matí, i a l'Abacus d'Igualada a la vesprada. A la seua pàgina web ha publicat algunes imatges de la jornada, tal com aquestes.



També hi va ser entrevistada a l'informatiu de l'emissora de ràdio d'Altafulla, que podeu escoltar tot clicant ací.

dimarts, 28 d’abril del 2015

El Quadern s'hi fixa en "Material fotogràfic" i "Ciutat, dies insòlits"

Tot aprofitant l'arribada de la cita literària per excel·lència, Sant Jordi, i l'obertura de la 50ena edició de la Fira del Llibre de València, el crític Francesc Calafat ha publicat a les pàgines de Quadern un extens article, "Un viatge per la prosa i la poesia més recent", en el qual hi fa memòria d'algunes de les publicacions d'aquests gèneres més destacades que han sorgit d'autors i editorials valencianes en els darrers mesos. Per a Calafat, hi ha un moviment en les lletres nostrades que "vol continuar donant guerra, i la veritat és que els escriptors s’encaparren a plantar cara a les circumstàncies i ho fan amb resultats, tot s’ha de dir, altament positius en molts casos", i assenyala la presència tant de plomes reconegudes com de noves veus. 

Pel que fa a obres d'Onada Edicions, l'autor hi destaca les guanyadores de dos Premis: el Ciutat de Sagunt de Narrativa i el Vila de Puçol de Poesia. Quant a "Material fotogràfic", la novel·la de Joaquim Espinós, apunta que és "un relat efectiu i minuciós que, per mitjà de tres amics que s’embarquen cap als Estats Units l’any 1918, vol explicar les raons per les quals molts valencians hi emigraren, i sobretot les peripècies, les penalitats i els perills amb què hagueren d’enfrontar-se en una gran urbs com Nova York". 

Mentre, del poemari de Francesc Viadel "Ciutat, dies insòlits", Calafat el defineix com "un poemari que combina la versificació amb el poema en prosa. És un discurs rabiüt, colèric. El vers tumultuós i tempestuós conjura un càntic desbocat d’odi i estima a València, però també a altres racons d’Europa".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací. 

divendres, 24 d’abril del 2015

Sagunt presenta els guanyadors del 16è Premis Literaris Ciutat de Sagunt

Els autors premiats al Ciutat de Sagunt 2014 donen a conèixer les seves obres avui a les 19 hores a la sala del Museu de la Via del Pòrtic de Sagunt. Els protagonistes són Joaquim Espinós amb la seva novel·la "Material fotogràfic", Vicent Torres amb el poemari "Celebració" i Núria Casado amb l'obra teatral "La comèdia dels quatre quadres", tots tres publicats per Onada Edicions. Al final de l'acte els autors signaran obres regalades per l'ajuntament. 


"Material fotogràfic" és una novel·la que tracta l'emigració valenciana a les Amèriques al període d'entreguerres. Els protagonistes, Ramon, Manel i Hèctor són tres joves valencians que emprenen el viatge transatlàntic, amb la idea de fer diners i tornar rics a la seva terra. L'enyorança, les incerteses davant un hàbitat estrany i l'adaptació al nou microclima de la immigració a Nova York no els posen les coses fàcils. Els hi espera un univers d'italians, irlandesos de segona generació, mafiosos, revolucionaris, explotadors però, sobretot, supervivents a la jungla humana que és la metròpoli moderna.

"Celebració" és un poemari amb un caràcter quasi litúrgic, un recull de poemes que és un cant a la vida i a l'amor. És la història en varies etapes del peregrinatge a la cerca de la simbiosi amb el nom, amb l'estimat. Amanits amb els escrits de Vicent Albert i Guaita, que dialoguen amb la poesia de Torres, i bevent de les fonts mil·lenàries de la cultura i religions mediterrànies, l'autor presenta la seva particular celebració de la vida.

"La comèdia dels quatre quadres" és una obra de teatre sobre el joc de màscares i rols que és la vida. La trobada aparentment casual d'un director de teatre amb una jove actriu acabe sacsejant les vides d'aquestos dos personatges. La passió romàntica i la passió per l'art del teatre es barregen, amb el perill que això comporta. Dividida en quatre actes que suposen el·lipsis temporals de 15 anys, es representen els moments clau de la relació de l'actriu i el director.

Puçol presenta aquesta nit les obres guanyadores del seu Certamen Literari

Aquesta nit de divendres la Casa de Cultura de Puçol tindrà lloc la presentació dels guanyadors del Certamen Literari Vila de Puçol 2014. A l'esdeveniment, que comença a les 22.30 hores presenten les seues obres Josep Usó, premiat per la novel·la "L'any de l'herba sana", i Francesc Viadel pel poemari "Ciutat, dies insòlits", publicades ambdós per Onada Edicions. 


"L'any de l'herba sana" és una història de relats de la guerra des de diferents punts de vista, que s'endinsa en les tragèdies personals dels vilatans d'una petita localitat de muntanya. Farcida de salts temporals i salts entre els fets reals i la ficció, la novel·la pivota entre les històries de set personatges que presenten un variat ventall de situacions i personalitats. Històries de les misèries i de gent que en trau profit d'aquestes, del patetisme humà, de les inquietuds diàries als pobles, de les venjances personals i, també, de les esperances. Però, per damunt de tot, són històries que parlen sobre els records (o la manca d'aquests), una reflexió sobre la memòria personal i la històrica.

"Ciutat, dies insòlits" és un recull de poemes que constitueix una anti-oda a les ciutats deshumanitzades i grises, on el pitjor dels éssers humans ix a la superfície d'una societat viciada. Territoris ignots, on la solitud, la por, o les enveges són el dia a dia. Viadel fa ús d'uns versos combatius i crítics, que deixen traspassar un cert sentiment de ràbia.

dijous, 23 d’abril del 2015

Onada Edicions hi participe a la Fira del Llibre de València

Com en ocasions anteriors, Onada Edicions disposa d'una caseta a la Fira del Llibre de València. Enguany, ens podeu trobar a la parada número 37, on hi podreu trobar les novetats i el fons d'Onada, així com moltes altres obres literàries i infantils i juvenils més destacades. La Fira hi serà als Jardins de Vivers fins el pròxim diumenge 3 de maig.


A més a més, dins de l'ampla programació de la Fira, els autors i obres d'Onada hi participen en diversos actes literàries: presentacions, signatures, recitals... les podeu consultar a continuació:

Dij. 23 i Diu. 26 - 18.00 h    Papallones silenciades sobre una mar de gel
Trobada amb l’autora Josepa Montagut a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dis. 25 i Div. 01 - 18.00 h    Guarda’t del vent del desert
Trobada amb l’autora Lourdes Boïgues a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dim. 29 i Dis. 02 - 18.00 h    Voràgine
Trobada amb l’autor Josep Ribera a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dij. 30 - 18.00 h        L’any de l’herba sana
Trobada amb l’autor Josep Usó a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dij. 30 - 19.30 h        L’any de l’herba sana
Presentació de “L’any de l’herba sana” de Josep Usó, Premi Vila de Puçol 2014, a la Sala d’Audiovisuals.

Div. 1 - 18.00 h        Més que meló!
Recital amb l’autor Andreu Mut i el músic Nono Cervera al Microespai, i a continuació, trobada amb l’autor a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Div. 1 - 18.00 h        El cas Peníscola
Trobada amb l’autor Manel Joan i Arinyó a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Div. 1 - 19.30 h        Reset RTVV
Taula rodona: “Comunicació i servei públic al País Valencià. Reset RTVV”. A partir del llibre “Reset RTVV”, del col·lectiu Ricard Blasco.  Participen Manolo Jardí, Rafa Xambó i Toni Mollà. Modera J.J. Pérez Benlloch. A la Sala Museu 2.

Dis. 02 - 18.00 h        El cas de les paraules inaudites
Trobada amb l’autor Vicent Palatsí a la caseta 37 (Llibreria Onada)

Dis. 02 - 18.30 h        Salir del silencio
Presentació de “Salir del silencio” de Martha Heard a la Sala Museu 2.

dimarts, 21 d’abril del 2015

"Celebració" es presenta dijous a València


Vicent Torres presenta "Celebració", el poemari guanyador del Ciutat de Sagunt, a l'IES Lluís Vives de València. Serà la vesprada de Sant Jordi, dijous a les 19.30 hores, i comptarà amb la participació de la professora Conxa Garcia Henares, autora del pròleg.

dilluns, 20 d’abril del 2015

"Càntics de rebel·lia amb missatge denúncia". Enric Sanç parla de "Ciutat, dies insòlits" de Francesc Viadel

El crític literari Enric Sanç ha abordat el poemari "Ciutat, dies insòlits", amb el qual Francesc Viadel ha guanyat el darrer premi Vila de Puçol, amb una ressenya publicada a La Veu del País Valencià. Per a Sanç, és un llibre dur i contundent, "amb un estil literari caracteritzat per una visió subjectiva i emocional del món, manifestada en la intensitat expressiva de l’obra", amb un fons que recorda Estellés, Montllor o Garcia Grau en tant poesia com arma de denúncia.

"Francesc Viadel teixeix d’aquesta manera un tapís urbà d’una Ciutat, dies insòlits amb la consciència cívica d’una comunitat menyspreada i menystinguda. L’escenificació dels poders polítics corresponen a la indignació i un total rebuig per part de l’autor, amb un cert to i un discurs gairebé apocalíptic. De fet, l’autor perboca, es buida les tripes amb cada mot, com un penell en una ventúria incessable", assenyala Sanç.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.








 

"Obre el teu cor" es presenta a Mont-roig del Camp


Judit Robert presenta el seu nou llibre juvenil, "Obre el teu cor", aquest dimecres 22 d'abril, a partir de les 18 hores, a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp.

divendres, 17 d’abril del 2015

Onada Edicions hi participa a la Fira del Llibre d'Alfafar


Aquest cap de setmana ens podreu trobar a la Fira del Llibre d'Alfafar, on per primer cop Onada Edicions hi comptarà amb una caseta amb les novetats d'aquest Sant Jordi i una selecció del fons editorial. Serà tant el 18 com el 19 d'abril a la Plaça de l'Ajuntament d'aquesta localitat de l'Horta Sud.

La Sènia dóna a conèixer la seua cuina tradicional

La Sénia acull el avui divendres la presentació del llibre "La cuina de la Sénia", publicat per Onada Edicions. L'acte començarà a les 19 hores al Centre Marcel·lí Domingo. Els autors, Victòria i Maria Rosa Almuni, i Manolo Blesa, presentaran el recull de receptes típiques de la localitat del Montsià. També intervindran Marutxi Ballester, alcaldessa de la Sénia, Miquel Àngel Pradilla, professor de la URV i Juanjo Roda, director de la col·lecció La Teca, en la qual s'inclou el llibre.

El receptari fa palesa d'una gastronomia tradicional marcada per la privilegiada ubicació del poble, situat en terra de cruïlla geogràfica i històrica, amb els Ports, el riu Sénia i la plana com a espais de desenvolupament humà des de fa segles. Un entorn que, juntament amb la proximitat de la mar, ha subministrat els variats recursos naturals que han servit d'aliment, com l'oli, la caça, o el peix que arribava al mercat, mentre que la història i la cultura han anat transformant les formes d'elaboració d'aquests aliments. Com a confluència d'eixes dos vessant apareix el recull de plats típics recopilats al llibre. Alguns són plats del dia a dia, mentre que altres més elaborats són per a dates especials, i alguns inclús han estat quasi perduts amb el pas del temps.


Així, el llibre tracta de mantindre la cultura culinària de la Sénia, utilitzant a més el receptari com a forma d'entendre les formes de vida i treballs tradicionals del poble. Però també és un repàs pels llocs on s'han presentat i degustat aquestos plats al llarg del temps: Les fondes històriques, que van marcar la gastronomia local amb la seua forma particular de cuinar-la i presentar-la, per als seniencs i senienques, però també deixant empremta en els forasters.

dijous, 16 d’abril del 2015

La Sala Fènix de Barcelona acull la representació de "Diàlegs de Dalt i de Baix" d'Orland Verdú


Després d'un bon grapat de representacions tant a Catalunya com a València a l'any passat, aquesta primavera el dramaturg Orland Verdú retorna als escenaris amb "Diàlegs de Dalt i de Baix", la posada en escena de l'obra teatral homònima amb la qual l'autor de Petrer va guanyar el Premi Pepe Alba de Teatre Ciutat de Sagunt l'any 2011.

Serà aquest dimecres 22 d'abril, a les 21 hores a la Sala Fènix de Barcelona. Produïda per Oracles Teatre, els actors i actrius Joana Cortils, Diana Llobet, Raimundo Morte, Jorge Prats, Agurtzane Zallo i el mateix Verdú donaran vida a les parelles que dialogaran sobre tres de grans temes del món: l'Amor, la Guerra i el Destí.

dimarts, 14 d’abril del 2015

Dissabte al matí es presenta "Entre la serra i la mar", el nou conte infantil de Núria Ibáñez


El quart volum de la col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume" s'estrena aquest dissabte 18 d'abril. A les 11 hores, la Biblioteca Trinitari Fabregat serà l'escenari per la presentació de "Entre la serra i la mar", el conte en que els personatges de Núria Ibáñez, Bàrbara i Jaume, coneixen el terme d'Alcanar i descobreixen el seu passat, les seues tradicions, el port i el prat i moltes coses més del municipi.

L'acte comptarà amb la participació de l'escriptor i professor Tomàs Camacho i de l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat. És un acte pensat per a tots els públics, sobretot els més menuts, per als quals a continuació hi haurà un taller sobre patrimoni local.

Es presenta "Descobrim l'or de la Plana!", el tercer volum de la col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume


La col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume estrena el seu tercer volum amb un conte dedicat al poble de Santa Bàrbara. Aquí, els dos xiquets protagonistes, un d'ells planer, ens descobriran el patrimoni d'una vila coneguda per la seua producció d'oli.

L'autora, Núria Ibáñez, presentarà "Descobrim l'or de la Plana!" el divendres 17 d'abril, a les 19.30 hores a la Sala Gran de l'Smartcentre. Hi serà acompanyada de la il·lustradora Míriam Cid, del director del Canal Terres de l'Ebre Josep Maria Arasa, i de l'alcalde de la localitat Jordi Boronat.

Amb aquest esdeveniment a Santa Bàrbara s'enceta la minigira de presentacions de El Montsià de Bàrbara i Jaume per les voltes de Sant Jordi, i que portarà l'autora per Alcanar, la Ràpita, Tortosa i Tarragona, entre d'altres indrets.

Preparant novetats: dos nous contes de "El Montsià de Bàrbara i Jaume"

Amb l'aval de la bona acollida dels dos primers volums, "Un tresor dins la muntanya", publicat a l'agost, i "Un Sant Jordi especial", al desembre, Núria Ibáñez retorna aquesta primavera amb la col·lecció "El Montsià de Bàrbara i Jaume" per partida doble: el divendres 17 d'abril estrena "Descobrim l'or de la Plana!" a Santa Bàrbara i l'endemà, "Entre la serra i la mar" a Alcanar, en ambdòs casos, als municipis en els quals hi discòrren les aventures dels dos xiquets protagonistes, en Jaume i na Bàrbara.

 

Les dues novetats mantenen l'esperit que va impulsar Ibáñez a posar en marxa aquesta iniciativa: donar a conèixer el patrimoni dels diversos pobles de la comarca del Montsià. A cada volum, dedicat a una vila, aquesta arqueòloga rapitenca, crescuda a Santa Bàrbara i resident a Tarragona, se serveix dels protagonistes per explicar tot allò que la identifica: el paisatge, la natura, els monuments, la gastronomia, la parla… i contribueix a que els menuts preserven les arrels de l'extrem sud català.


Holaaaaaaaaaaa! Si us ve de gust i teniu temps...us volem explicar en quins llocs estaran este cap de setmana Bàrbara i...
Posted by El Montsià de Bàrbara i Jaume on dimarts, 14 / abril / 2015

Joan Pinyol va parlar de "Ningú no mor" a l'institut de Camarles


L'escriptor Joan Pinyol va fer una xerrada a l'aula de l'Institut de Camarles, al Baix Ebre, on l'alumnat ha treballat durant aquest curs l'obra de misteri i aventures "Ningú no mor". Un gran experiència per a autor i lectors, qui van posar en comú tant el procés de crear una història com han vist la seua lectura. Ho podeu veure al blog de l'institut, tot clicant ací.

"El diari de Júlia" es presenta aquest dissabte 18 d'abril a Godall


"El diari de Júlia", el conte infantil d'Eli Lleixà, Eugeni Guzman i Lídia Carceller, es presenta a Godall el pròxim dissabte 18 d'abril, a les 19 hores, al Centre d'Interpretació de la Serra de Godall, ubicada al carrer Joan Tomàs, 7, d'aquesta vila del Montsià. L'acte comptarà amb la participació dels autors i de Teresa Esmel, alcaldessa de la localitat.

"El diari de Júlia" és una història amb uns personatges molt especials, la Júlia, una xiqueta, que ens conta tot el que fa en un dia qualsevol: amb la família, a l'escola, al parc... Les il·lustracions estan compostes sobre simpàtiques nines fofutxes, i a més a més, és un conte bilingüe català-anglès que també té les activitats, les receptes o els jocs que la Júlia explica al seu diari.

dilluns, 13 d’abril del 2015

Aquest divendres es presenta el receptari "La cuina de la Sénia"


La Sala Central del Centre Marcel·lí Domingo de la Sénia (Montsià) acull la presentació del nou llibre "La cuina de la Sénia", un receptari del patrimoni gastronòmic d'aquesta vila a càrrec de Victòria Almuni, Maria Rosa Almuni i Manolo Blesa. Serà el divendres 17 d'abril, a partir de les 19 hores.

L'acte comptarà amb la participació dels autors, així com de l'alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, el professor de la URV, Miquel Àngel Pradilla i del director de la col·lecció de gastronomia del territori La Teca, Juanjo Roda.

"Quan truquen de matinada" es presenta divendres 17 d'abril a Alginet

 

La Casa de Cultura d'Alginet acollirà la presentació de "Quan truquen de matinada", la novel·la de Salvador Vendrell, aquest divendres 17 d'abril a les 19.30 hores, amb la participació de l'autor i de l'escriptor Josep Lozano.

A punt de fer l'any des de la seua publicació, el balanç de l'obra guanyadora del Ciutat de Sagunt és francament positiu: ha estat una de les narratives de referència de les lletres valencianes, avalada pel guardó i per un èxit de públic que s'ha materialitzat en tres edicions, una d'elles dirigida especialment al públic escolar, cap al qual també s'ha dissenyat una ruta literària pels escenaris de la novel·la que ja ha comptat amb la visita de diversos grups d'alumnes.

Tres escenaris temporals s'alternen en "Quan truquen de matinada". Camil Albert és un anarquista que viu els esdeveniments històrics del primer terç del segle XX a la comarca de la Ribera. A la Transició, als anys 70 hi trobem Pere, un jove historiador que, avui en dia, en una altra època de crisi, serà un escèptic periodista.