El crític literari Josep San Abdón parla a El Diari Online del nou llibre de Sergi Durbà. "El cant de les granotes" és el dietari de l'autor del Camp de Morvedre durant l'any que va residir, amb la seua família, a un poble de la Castella buidada, enmig del desert demogràfic que es coneix com la Lapònia espanyola. Durbà, des de la valencianitat mediterrània, fa una mirada en la vida, l'entorn i les persones que els acullen al llarg de quatre estacions. Us deixem un fragment de la ressenya.
Sergi Durbà, professor de secundària, l’any 2020 va deixar temporalment la seua feina i va marxar uns mesos a viure a un dels poblets d’aquest territori, que ell ha volgut que reste en l’anonimat, però que es fàcil detectar per la toponímia a la que fa referència. Durant aquest temps va escriure un dietari on expressava els seus sentiments davant la nova situació en què es trobava, que li va valdre guanyar el 17è Premi de Narrativa Vila d’Almassora.
El dietari abasta les quatre estacions de l’any, cada entrada porta un títol sobre el tema de que tracta i a partir d’ací va desenvolupant les seues impressions sobre les qüestions que li van cridant l’atenció. El setembre de 2020 comença la nova vida amb l’arribada al poble, amb la curiositat que desperten en els veïns la presència de nous habitants forasters. Gel i Fred són dos de les entrades d’aquesta estació en què veiem la preocupació davant d’aquests fenòmens meteorològics.
L’apartat dedicat a l’hivern és el més extens, porta el significatiu subtítol de temps aturat. En ell l’autor ens anirà referint l’experiència d’aquests mesos en un xicotet poble de temperatures sovint de molts graus sota zero; les nevades, l’aigua que es congela a les canonades, el treball de fer llenya per a la llar…tot i que sempre hi ha qui diu que per a fred el que feia abans.
Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.