Els títols de la col·lecció Maremàgnum, destinades al públic juvenil, estan concebudes per fer-se servir com a lectures prescriptives del professorat cap els alumnes amb dues característiques fonamentals: ser històries amenes, que enganxen, i aportar una sèrie de valors i coneixements del territori. I una de les millors maneres de copsar si es compleixen aquests punts és animant-hi els joves lectors i lectores a que expressen la seua visió de l'obra i de la lectura amb una crítica sincera.
Aquest ha estat l'exercici que han dut a terme l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut tortosí Cristòfor Despuig amb "La sang de la terra". Jordi Sierra i Fabra, referència de la literatura juvenil catalana, va prendre com a escenari un conflicte ben present en les Terres de l'Ebre: els efectes de l'acció humana sobre la natura amb el fracking, una polèmica tècnica per extraure hidrocarburs, en concret. A partir d'ací, dos joves i un periodista es veuran immersos en una sèrie d'intrigants experiències per resoldre un misteriós assassinat.
El blog Recomana'm un llibre, de l'IES Despuig, ha publicat fins a tresopinions de l'alumnat respecte l'obra de Sierra i Fabra. Els joves crítics destaquen com s'ha basat en uns fets pròxims a la realitat que els envolta, tant en el temps com en l'espai. Quant l'estil, apunten que és breu i fàcil de llegir, amb parts d'intriga que enganxen a la lectura, i també moments emotius.
Podeu llegir-les senceres tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada