dilluns, 22 de maig del 2017

Els Premis Maestrat Viu van reconèixer la trajectòria d'Onada Edicions per la cultura i el patrimoni

 
L'Auditori de Sant Mateu, la capital històrica del Maestrat, es va convertir en el centre de la cultura al nord valencià de la mà d'una nova edició dels Premis que anualment atorga l'entitat Maestrat Viu, i que enguany comptava amb Onada Edicions entre la nòmina dels reconeguts. En concret, l'editorial ha rebut el Premi Pere Labèrnia a la Trajectòria Col·lectiva que avala la tasca de difusió i impuls del patrimoni del Maestrat i de les comarques de cruïlla en general que exerceix des de l'any 2003, gairebé quinze anys que es tradueixen en quatre-cents títols editats, amb un catàleg amb un fort protagonisme del llibre de territori, de proximitat, tal com assenyalaven des de Maestrat Viu. 

Onada va compartir el protagonisme amb els altres premiats de la vetllada: la Representació de la Conquesta de Culla per la Iniciativa Anual Col·lectiva, l'expert en molins d'aigua Benjamí Barberà a la Trajectòria Individial, i la filòloga Berta Sans a la Iniciativa Anual Individual pel seu llibre "El parlar de Càlig", també publicat per Onada. 


La gala, conduïda per les periodistes Xelo Miralles i Irene Sala, i amb l'acompanyament musical del multitudinari grup ESiR, fou tot un èxit. El nou espai cultural santmatevà es va quedar menut per a un esdeveniment que s'ha consolidat com una cita ineludible de la força de les persones i els col·lectius que treballen per la cultura, la història, la societat i el patrimoni d'aquestes comarques i pobles. A més a més, l'acte va retre homenatge al mestre Antoni Porcar i Candel, introductor de la renovació pedagògica a Canet lo Roig durant la República.

Podeu conèixer més sobre la gala de lliurament dels Premis Maestrat Viu a la crònica publicada per Alícia Coscollano a La Calamanda, o bé, podeu fer una ullada al vídeo que ha pujat Canal 56 a la seua pàgina de Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada