divendres, 1 de setembre del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant agost

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes d'agost.

FICCIÓ

1. Quan truquen de matinada. Aquesta novel·la de Salvador Vendrell és tot un clàssic del catàleg de Narratives. Després de guanyar el Premi Ciutat de Sagunt, ara fa quatre anys, ja ha comptat amb dos noves edicions, una d'elles adaptada a la col·lecció juvenil Maremàgnum, i fins i tot una ruta literària pels espais del llibre. Tres històries en tres moments clau de la història valenciana contemporània s'hi troben a partir dels ulls de Pere, un historiador reconvertit a escèptic periodista.

2. La maleta del abuelo. Mentre esperem a finals de setembre al seu nou àlbum il·lustrat, "Por pequeño que parezca", aquest llibre dels asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández, es manté com una de les noves obres infantils que conjuguen emotivitat i tendresa per explicar als més menuts situacions de la vida, en aquest cas, els majors afectats amb la malaltia de l'Alzheimer.

3. Les hores ermes. El poeta picassentí Vicent Torres va guanyar el passat Premi Vila de Puçol amb un llibre que parteix de les absències i de les pèrdues. Amb un to de dietari, els versos de Torres transcorren de la tardor a la primavera mentre descriu escenes de la quotidianitat, que aconsegueixen crear matèria poètica a partir de les recerques i les motivacions del jo poètic.

4. Vacances entre pedres. Fa tot just uns dies que es va estrenar el nou volum de la dinàmica col·lecció infantil El Montsià de Bàrbara i Jaume. Tot continuat la seguida d'un poble per capítol, en aquesta ocasió els protagonistes creats per Núria Ibáñez es desplacen fins a la vila de Freginals per mostrar el seu patrimoni natural i festiu. Amb aquest ja són set els contes que busquen difondre entre els més menuts la riquesa de la comarca del Montsià.

5. El retorn de l'Àngela. Va ser un dels títols en nom propi el passat Sant Jordi, i ara hi torna com una de les apostes narratives d'Onada per a la rentrée literària de tardor. Precisament en la tardor de les seues vides hi són les quatre protagonistes d'aquest nou llibre de Maria Lluïsa Amorós, quatre dones, amigues en la infantesa i reunides dècades després, que encara tenen per davant nous reptes vitals, alguns encoratjadors, d'altres complicats.

NO FICCIÓ

1. La Jana moderna (I). Territori i demografia. Ha estat una de les novetats d'aquest mes d'agost, i es va presentar a aquesta vila del Maestrat el passat dia 23, amb una notable assistència de públic. L'historiador Joan Ferreres, després dels seus treballs sobre els segles XVI, XVII i XVIII en altres viles de la comarca, se centra ara en la població de La Jana i en el barri, ja desaparegut, del Carrascal, per fixar-s'hi en com era el terme (les partides, els indrets singulars) i la població durant l'època moderna.

2. Pinzellades de la història de Mont-roig. Vam obrir l'estiu amb aquest curiós volum d'història local narrada d'una forma ben amena i il·lustrada. Des del Centre d'Estudis Mont-rogencs, tot un referent en l'estudi d'aquesta vila i per extensió, de la comarca del Baix Camp, van impulsar aquest recorregut pels principals episodis històrics de Mont-roig del Camp i de la seua gent, des de l'antigor fins els nostres dies. El llibre compta amb les colorides aquarel·les de Lluís Fongrau, qui ha retratat cadascun d'aquests moments.

3. Carme Segura i Martí. L'escriptora i periodista Alícia Coscollano és l'autora d'aquesta biografia al voltant d'una mestra avançada al seu temps, emblemàtica a Benicarló, localitat on s'hi va presentar l'obra el passat mes de juliol. A través dels testimonis de companyes i alumnes, Coscollano ens recupera la figura d'una docent només preocupada per que les xiquetes tingueren la millor educació possible. Nascuda a Roquetes (Baix Ebre) i formada a Barcelona, Segura va aplegar a Benicarló durant la II República, i va exercir de mestra en aquesta ciutat durant tres dècades, fins la seua jubilació, deixant una empremta indeleble en aquells qui la van conèixer.

4. Manuel Milián Mestre. Sens dubte, el llibre més mediàtic d'aquest estiu que ja apunta els seus darrers compassos; i no sols per la llarga trajectòria del biografiat en els mitjans de comunicació, sinó també pel convidat a la presentació que hi va tindre lloc a Morella: l'actor David Janer, conegut per la sèrie "Águila Roja". Anècdota a banda, la conversa mantinguda entre el professor Josep Manuel San Abdón i el polític i comunicador dels Ports cada cop compta amb un major interès entre el públic.

5. Les muixerangues valencianes. Es compleix un any de l'estrena del llibre de Joan Bofarull, un viatge per les torres humanes que es planten al llarg de la geografia valenciana, des de les conegudes muixerangues d'Algemesí (les quals ja preparen les seues festes de setembre) com els improvisats pals de pollastre de la Salzadella. Amb una profusió de fotografies, l'obra il·lustra sobre un dels elements patrimonials més genuïns i a la vegada més desconeguts, de la tradició festiva valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada