Com ja és habitual, la secció Lletres de Vilaweb conclou l'any amb una selecció dels llibres de gastronomia i de vins en català més destacats dels darrers dotze mesos. I en la tria d'enguany hi podem trobar "La cuina de la gent de la mar", el receptari amb el qual el cuiner Juanjo Roda va obtindre el II Premi Internacional de Llibre Gastronòmic Ciutat de Benicarló.
"Amb el subtítols ‘Els ranxos a la barca’, aquest llibre és un recull de plats bàsicament elaborats tal com es feien anys enrere a la barca" afegeix la descripció de l'article, la qual també hi assenyala que les receptes "han estat elaborades segons la tradició, que dia a dia ha anat passant d’una família a una altra". Al remat, el llibre de Roda és un homenatge a un estil gastronòmic i a un ofici que la modernitat ha posat en perill d'extinció.
Podeu llegir la selecció de Vilaweb Lletres tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada