dilluns, 8 de juliol del 2013

"Magnòlies i vitralls", nou llibre del poeta Raimond Aguiló

Raimond Aguiló torna a les llibreries. El poeta de Falset aplega en “Magnòlies i vitralls” les composicions amb les quals hi va guanyar l’any passat als certamens de Paterna i a Torroja del Priorat. Aquesta nova obra se suma al gran moment creatiu que viu el prioratí, qui ha esdevingut una referència de la poesia catalana actual. De fet, només en els darrers dos anys, Aguiló ha publicat cinc poemaris i ha obtingut més d’una vintena de guardons i reconeixements.

En el nou llibre, Aguiló aprofundeix en els seus grans temes. La primera part és “Magnòlies a la mar”, Flor Natural als XLVIII Jocs Florals de la ciutat de Paterna, a l’Horta. El poeta parla del pas del temps i de la nostàlgia: “Has tornat al bar, que era el nostre / on tot és desconegut i ja no hi queda res”.

Mentre, la segona part rep el títol de “Ens els vitralls plomosos de la memòria” i se centra en l’amor, en els sentiments cap la persona estimada que ha marxat: “Fa anys els teus poemes m’arribaven tard, / ara, ni tan sols m’arriben.” Els versos van ser premiats amb una altra Flor Natural, ara als XXXIV Jocs Florals de Torroja del Priorat.

Poesia íntima i evocativa d’un poeta que ha assolit la maduresa vital i literària, una de les veus poètiques més destacades del Camp i el Priorat. “Magnòlies i vitralls” està publicada per Onada Edicions. És el segon poemari de Raimond Aguiló amb l’editorial, després de “Kalenda d’hivern”.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada