dijous, 18 de juliol del 2013

Preparant novetats: "Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938"


Salir del silencio: Voces de Càlig 1900-1938 és la pròxima novetat estival d'Onada Edicions. La seua autora és la professora i historiadora estatunidenca Martha Heard, qui a finals de la dècada dels 80 i principis dels 90 va enregistrar nombroses entrevistes als veïns i veïnes de Càlig, al Maestrat, al voltant dels fets previs a l'esclat de la Guerra Civil i del dia a dia durant el conflicte bèl·lic.

De la veu dels protagonistes que ho van viure en primera persona, retornem dècades enrere per conèixer de primera mà com era la societat, la política, l'economia i el treball, les tradicions i les gents del Càlig de la primera meitat del segle passat. Des de l'enregistrament de les entrevistes, bona part dels seus participants ja han faltat, per la qual cosa el material esdevé un veritable patrimoni històric i un homenatge cap tots ells i elles.

L'obra Salir del silencio: Voces de Càlig 1900-1938 es presentarà el proper divendres 2 d'agost de 2013, a les 20 hores, al Centre Cultural de Càlig. A més de l'autora Martha Heard, hi intervindran Miquel Àngel Pradilla com a representant d'Onada i Ernestina Borràs, alcaldessa de la vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada