dimarts, 23 de juliol del 2013

Onada publicarà les obres guanyadores dels Ciutat de Palma 2012

Onada Edicions ha estat l'opció escollida per editar els Premis Literaris Ciutat de Palma 2012, un dels guardons més prestigiosos de les lletres catalanes i mallorquines. Està previst que cap la propera tardor arriben a les llibreries els quatre volums guardonats, tant en català com en castellà, en narrativa i en poesia.

Sí, podem?

Marc Pallarés ha estat el guanyador del Llorenç Villalonga de Narrativa amb l'obra, "Sí, podem?". Es tracta d'una novel·la que va sorgir arran de la primera victòria electoral de Barack Obama, al 2008. De fet, el títol és una adaptació del cèlebre "Yes, we can".

Per a mi és una contradicció que observe sovint, el com els éssers humans manifesten una voluntat enorme de voler canviar el planeta encara que després a la pràctica no només això no es dóna, sinó que tampoc són capaços de millor les seues vides, comentava Pallarés al Diari de Mallorca.

Nat a Barcelona, crescut al País Valencià i professor del Departament de Teoria i Història de l'Educació a la Universitat Jaume I, "Sí, podem?" serà la segona publicació de Pallarés, després d"Ulls verds" (2009).

El vers de l'esclau

El Premi Joan Alcover de Poesia és el més veterà dels guardons que composen els Ciutat de Palma. S'atorga des de 1955, i el seu palmarés mostra noms reconeguts com Jaume Vidal Alcover, Joan Valls, Josep Maria Llompart o Ponç Pons, entre molts d'altres. I l'últim a unir-se'n a la selecta llista és en Josep Maria Llauradó, amb el "El vers de l'esclau", un poemari amb el qual s'expressa l'emoció i l'admiració cap la cultura.

Llauradó, palmesà, és professor, psicòleg i doctor en Filosofia. Amb "El vers de l'esclau" entra en el gènere poètic. A més a més, ha publicat assajos ("Democràcia digital: informació, participació, transparència", 2000; "Els futurs de Catalunya", 2004), articles periodístics ("L'aeroplà de vellut", 2004; "Escrits inofensius", 2005) i ha traduit D'Hondt i Gissing al català.

Misiones imposibles

També palmesà és José Luis de Juan Clar, guanyador del Camilo José Cela de Narrativa en castellà amb l'obra "Misiones imposibles", ambientada als Estats Units al voltant d'aquelles missions franciscanes en les quals hi habitaven monjos mallorquins com Fra Juníper Serra.

De Juan és escriptor, crític i col·laborador en mitjans de comunicació. Des de mitjans de la dècada dels 90 ha publicat diverses novel·les. Ha obtingut guardons com el Juan March o el finalista del Premi Nadal.

Imprecisiones de ser

Per últim, el Ruben Darío de poesia en castellà és per a Gustavo Javier Travi per "Imprecisiones de ser", la seua primera obra publicada, un conjunt de poemes breus que van ser destacats per l'originalitat i la qualitat. Trevi és de Caseros, a la província argentina de Buenos Aires, la qual cosa li va impedir recollir el guardó a Palma passat mes de gener.


Publicacions guardonades

Amb l'edició dels Premis Literaris Ciutat de Palma, Onada Edicions amplia les seues col·leccions de Narratives i Poesia amb obres reconegudes per premis i certaments literaris, com és el cas dels de Sagunt, Puçol i Almassora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada