dimarts, 29 de març del 2011

Jornades Mediambientals a Alcanar

Entre l'1 i el 10 d'abril, Alcanar hi celebra les seues Jornades Mediambientals, que enguany apleguen a la segona edició. Un complet programa que incorpora activitats culturals, lúdiques i naturals per a tots els públics. A més a més, el dia 9 se centra en el Coneixement del Medi Natural de la Serra de Montsià, amb un bon grapat de xerrades. Totes les activitats es poden consultar en el programa de les Jornades, que es pot veure i descarregar del canal d'Onada Edicions a issuu.com.

Els actes s'enceten aquest divendres, a les 19 hores i als Serveis Agraris (Avda. de Catalunya, 64), amb una presentació a càrrec de Joan Beltran Reverter, l'autor del llibre “Els encanteris de la serra de Montsià”. Tindrà lloc la mostra d'una guia de les senderes de la Serra que passen pel terme canareu, amb el tècnic forestal Xavier Ulldemolins.

Dos dies després, el diumenge 3 d'abril, també a les 19 hores i als Serveis Agraris, Vanessa Fibla hi presenta el llibre "Cura sana. Remeis tradicionals d'Alcanar", una de les novetats literàries d'Onada per aquest Sant Jordi 2011. Fibla fa un recull en aquesta obra de les propietats de plantes que durant segles han emprat els habitants d'aquesta zona per nombroses aplicacions.

També hi presentem un altre llibre, "La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i Montsià", que es va editar amb la col·laboració dels Consells Comarcals d'ambdues comarques i la demarcació de l'Ebre del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Això ja serà el dissabte 9, a les 18 hores, dins de la Jornada de Coneixement del Medi de la Serra de Montsià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada