divendres, 25 de març del 2011

Sinopsi d'El magma silenciós, el nou llibre de Manel Garcia Grau i Vícent Pallarés

Marcel Gràcia i Víctor Planelles —dos joves estudiants d’Història i membres d’una organització ecologista— participen en els actes de protesta contra la construcció d’una autovia que està destrossant un paratge natural i posa en perill l’existència d’una espècie de la fauna autòctona única en el món.

En el decurs de les obres, una retroexcavadora trau casualment a la superfície unes restes humanes que fan pensar en la localització d’una fossa comuna del temps de la Guerra Civil. D’entre els objectes que hi apareixen, els crida l’atenció una caçadora d’aviador del bàndol republicà que conté, en una butxaca interior, un sobre amb una foto d’una noia. Aquesta pista els portarà a investigar, amb la col·laboració de Francina, una amiga de Víctor, qui van ser les víctimes quan han aparegut a la fossa, qui les va assassinar i per què.

D’aquesta manera, descobriran les relacions de parentiu i les afinitats ideològiques que hi ha entre els executors de la matança i alguns dirigents polítics actuals de qualitat ètica i moral més que dubtosa.

El magma silenciós, de Manel Garcia Grau i Vícent Pallarés, es presenta aquest dissabte 26 de març, a les 19 hores a l'IES Joan Coromines de Benicarló. Està inclòs dins la col·lecció La Feram, dedicat a la literatura juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada