dimarts, 29 de març del 2011

Benicarló celebra la Mostra del Llibre el proper 17 d'abril

El proper diumenge 17 d'abril, la Plaça de la Constitució de Benicarló hi acull la Mostra Local del Llibre, que enguany arriba a la seua edició número 25. Entre les 10 del matí i les 8 del vespre, diverses llibreries i associacions de la ciutat, així com organismes públics, exposaran les seues novetats literàries. Un esdeveniment del qual també hi participa Onada Edicions, la qual hi comptarà amb els següents autors i autores:

* Joan Andrés Sorribes: "Set narracions curtes per a una setmana llarga"

PREMI DE NARRATIVA VILA D'ALMASSORA 2010

Set situacions absolutament reals i habituals (que ens han passat a tots, comenta sovint). Fins i tot vénen introduïdes amb una frase assenyada d’algun autor solvent. Però, a poc que no ens encantem, ens veiem ubicats en un món de vegades ideal, d’altres impossible o declaradament surrealista; sense que per això deixe de ser absolutament lògic.

* Manel Joan i Arinyó: "L'atzucac del perdedor"

PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ 2009

Amb deu llibres editats i guardonat amb un munt de premis literaris, el protagonista de L’atzucac del perdedor s’adonà, el 1988, que era un escriptor invisible. Vint anys més tard, amb una nòmina de trenta títols i més de vint-i-cinc guardons, percep que ha anat arrere com els crancs, compte fet que a hores d’ara és inexistent. Com s’ha arribat a aquesta situació?

* Josep Usó: "La senda llarga"

PREMI DE NARRATIVA VILA D'ALMASSORA 2008

La Senda Llarga anava, abans que es fessen els camins, des del poble d’Almassora fins a la mar, al Pla de la Torre. Ara, amb el progrés, s’ha perdut. I és també el camí que recorre Tereseta al llarg de la seua vida. Des dels anys trenta fins al seu dia darrer.

* Jordi Colonques: "Món animal"

PREMI DE NARRATIVA VILA DE PUÇOL 2010

Una novel·la d’humor on més d’una trentena de personatges es mouen simultàniament per les distintes pistes d’un gran circ on homes i bèsties comparteixen irremeiablement les seues misèries.

* Francesc Mompó: "De la fusta a l'aigua"

PREMI DE POESIA JOSEP MARIA RIBELLES 2010

Un poemari que assaja de captar amb un llenguatge fílmic tota una nit d’amor. El jo poètic es desdobla permanentment entre l’ull que veu l’escena, com la veuria el director de cinema, i el personatge. És una obra que tot i no defugir les escenes més tòrrides del fet amorós, estan tractades amb molta delicadesa. El poemari es mou entre el classicisme dels referents i la modernitat fílmica de l’enfocament.

* Rosa M. Isart: "Tendències"

PREMI RECULL DE TEATRE JOSEP AMETLLER 2009

Una dona de classe benestant i culta ens permet entrar en la seva intimitat: l’afectiva, la moral, la política, la corporal… Tot passa al voltant d’un suís, una xocolata calenta amb una nata ben bona i artesana que sura pel damunt, que té a la taula. Molts temes. Molta lucidesa o mitja bogeria, no ho sabem ben bé. Molta suspicàcia. Esguerrades i preses de pèl? Defenses i reivindicacions?

* Cinta Arasa i Cristina Girol: "Emergència al País de la Màgia"

Sabeu que enguany el Nadal corre perill? No hi ha notícies clares, però sembla que una esgarrifosa tempesta ha deixat incomunicats els habitants del País de la Màgia. La situació és molt difícil perquè, com tothom sap, només ells són capaços de fer arribar la il·lusió nadalenca a la Terra. El Pau ha rebut una carta que l’informa del problema. Ell, però, no està disposat a permetre que l’aiguat aixafi una festa tan important. Se’n sortirà?

* Vicent Andreu Navarro: "El secret del guerrer hongarés"

Són les acaballes de l’any 1306 i Miquel de Rèmcy, un jove aprenent de l’encomanda templera de Gardeny, és encarregat de portar a terme una estranya missió. Una missió condicionada per fets que van tindre lloc més de cinquanta anys enrere: les campanyes guerreres contra els moros, l’arribada d’una reina hongaresa i la necessitat d’amagar un secret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada