dimarts, 22 de març del 2011

L'Informatiu entrevista Manel Alonso i Català

Cal anar amb el radar posat, perquè la vida està plena de literatura”. És el titular de l'extensa entrevista que el periodista Jaume Barber ha realitzat a l'escriptor Manel Alonso amb motiu de la publicació d'Els somriures de la pena, i que va ser publicada ahir a L'Informatiu. Es pot llegir clicant el següent enllaç:

http://www.linformatiu.com/portada/detalle/articulo/manel-alonso-i-catala-cal-anar-amb-el-radar-posat-perque-la-vida-esta-plena-de-literatura/

Barber introdueix l'entrevista tot mencionant l'espai fictici de Pouet, on transcòrren els diferents relats que componen el llibre. Posteriorment, defineix Els somriures de la pena com "un llibre que diu molt, amb molt poques paraules."

Ja en la xerrada, Manel Alonso exposa, entre d'altres, la seua visió sobre els llibres de contes, a l'estil d'altres autors com Bernardo Atxaga o Manuel Rivas, així com la importància de saber crear una atmosfera sense necessitat d'estendre's massa fulles. Finalment, conclou amb una reflexió sobre l'avui en dia de la literatura valenciana, la qual veu amb un gran nivell ("renaixença"), tot i que lamenta l'oblit del públic i dels mitjans de comunicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada