dijous, 17 de març del 2011

Se celebra el Dia de la Poesia Catalana a Internet

Aquest dijous, la poesia catalana i en català és la protagonista de les xarxes socials. La I Diada de Poesia Catalana ha omplert els murs de Facebook i de Twitter de composicions en la llengua pròpia, tant dels autors clàssics com dels actuals o fins i tot de persones que s'han animat a fer públics els seus propis versos.

A Facebook, la el grup oficial de la Diada aplega a gairebé 17.000 persones, que pugen poemes tant al mur del grup com als seus propis espais, on ho comparteixen amb les amistats. Des d'Onada Edicions ens hi hem afegit a la iniciativa amb uns versos del poema Veus, del llibre Cantaments d'Ivan Brull.

Mentre, a Twitter, tot i les limitacions de caràcters a les piulades, els hashtags #jollegeixo i #dmpoesia han estat seguits per centenars d'usuaris. En aquest cas, hem contribuit amb dos versos de Josep Igual, recollits en el seu llibre de Poemes Escollits 1987-2007.

Finalment, completem la nostra aportació a la Diada de la Poesia Catalana amb un fragment del poema "La Terra Crema", de Josep-Joan Miralles.

El poble dorm
i jo, que sóc poble
m'he permés ser-ne
l'excepció que ho confirma

Tot sembla quiet,
aquests fumerals de les llars
deixen fugir els sospirs
dels darrers tions.

"La terra crema" (p.57) Josep-Joan Miralles Sota el cel dels hometerra (Onada Edicions, 2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada