divendres, 4 de març del 2011

Novetats d'Onada per al Dia del Llibre

De cara al proper Dia del Llibre, l'editorial Onada compta amb diverses novetats que abasten gèneres de tot tipus. Entre les obres de ficció, hi destaquen els relats guanyadors del Premi Ciutat de Puçol 2010 en narrativa i poesia. L'oferta es completa amb llibres de diferents temàtiques relacionades amb les comarques del Maestrat, els Ports i les Terres de l'Ebre.

"Món animal", de Jordi Colonques, va endur-se la modalitat de narrativa del Ciutat de Puçol. L'escriptor de Vila-real va captivar de nou el jurat amb una novel·la humorística, on més de trenta personatges, homes i animals, es mouen enmig d'un escenari tan suggeridor com les pistes d'un gran circ. Es pot conèixer més a fons aquesta obra en el blog que ha obert el mateix autor (colonques.blogspot.com) i en el qual deixa entreveure els elements d'una obra que es publicarà en poques setmanes.

El guardó de Puçol quant a poesia se'l va emportar "De la fusta a l'aigua", de Francesc Mompó. Un poemari que busca captar tota una nit d'amor amb un llenguatge proper a les de pel·lícules. L'autor de l'Olleria desobla la seua veu poètica entre el ulls del personatge, els ulls d'un possible director de cinema i els ulls d'un tercer que ho mira des de fora. "De la fusta a l'aigua" destaca per la delicadesa amb què descriu les escenes, bevent de les fonts clàssiques de la poesia i del cinema. El seu blog és francescmompovalls.blogspot.com

La tercera proposta de ficció d'Onada és "Els somriures de la pena", de Manel Alonso i Català, un dels més destacats autors contemporanis en llengua pròpia. En aquest nou llibre, Alonso retorna a Pouet, lloc imaginari on tenen lloc un seguit de trenta històries protagonitzades per personatges que viuen moments dificils, retratats des de la ironia i la tendresa, amb la qual cosa ens dóna el sabor agredolç dels somriures de la pena.

La resta de les novetats d'Onada Edicions per a aquestos primers mesos del 2011 es completa amb obres com "Cura sana. Plantes remeieres d'Alcanar", de Vanessa Fibla, "Manuel Pérez Bonfill", de Xavier García, "De política i planficació lingüística", de Miquel Àngel Pradilla o el segon volum de "Biografies de Tarragona", entre d'altres llibres de no-ficció dedicats a aspectes diversos del nord del País Valencià i sud de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada